L’ESMUC celebra Sant Valentí amb el concert Tot per l’amor
Yurii Bakhchevan i estudiants d’interpretació participants en el concert ‘Tot per l’amor’.
El 14 de febrer se celebra el dia de Sant Valentí, també conegut com el dia dels enamorats, i a l’ESMUC, enguany tindrem un concert titulat Tot per l’amor, amb àries operístiques del barroc i el romanticisme, a càrrec de Yurii Bakhchevan, baix baríton, i estudiants de l’ESMUC. El concert tindrà lloc a les 19 hores, a la Sala d’Orquestra, i l’accés és lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.
El dia dels enamorats és una celebració popular que té origen en la commemoració de les bones obres realitzades per Sant Valentí un sacerdot cristià romà que va viure al segle III.
Yurii Bakhchevan
Yurii Bakhchevan, cantant baix-baríton de 35 anys, va néixer a Odessa, Ucraïna, i actualment resideix a Barcelona. Es va graduar de l’Odessa College of Arts amb un títol en Cant i Professor de cant, i ha estat premiat en diversos concursos i festivals vocals a Ucraïna. La seva experiència professional inclou treballs al Teatre Acadèmic de Música i Drama d’Ucraïna d’Odessa i al Teatre Acadèmic de Comèdia Musical de la mateixa ciutat.
Bakhchevan ha perfeccionat la seva formació en el XXVIII Curs de Professionalització de l’Escola d’Òpera de Sabadell, interpretant el paper de Colline a “La bohème” de Puccini. Ha rebut formació en interpretació i estil musical, dicció i fraseig, i emissió vocal amb destacats professors com Daniel Gil de Tejada, Eduard Giménez i Francesca Roig, entre d’altres. A més, ha realitzat estudis d’escena amb Pau Monterde i Miquel Gorriz, expressió corporal amb Jaume Sangrà, i perfeccionament de l’idioma amb Roberta Alibrandi.
En l’àmbit acadèmic, Bakhchevan va completar un Màster Oficial en “Musicologia, Educació Musical i Interpretació de la Música Antiga” a la UAB-ESMUC, especialitzant-se en cant històric sota la tutela de Lambert Climent. Durant el període 2023-2024, va participar en nombrosos concerts organitzats pels Departaments de Música Antiga i Música Clàssica de l’ESMUC, incloent-hi cicles de concerts a la Basílica Santa Maria del Pi de Barcelona i al Museu de la Música. El seu repertori inclou àries d’òperes, oratoris i cantates, demostrant la seva versatilitat i dedicació a la música antiga.
Primera part, veu amb conjunt barroc
Música teatral de l’època barroca (segles XVII-XVIII)
Jean-Baptiste Lully, “Les folies d’Espagne” (instrumentals, LWV 48, 1672).
Jean-Baptiste Lully, “Que ce jardin se change en désert affreux” (Aria d’Amisodar, «Bellérophon», 1679).
Henry Purcell, “Ye Twice Ten-Hundred Deities… By the croaking of the toad” (Recitatiu i Ària de Ismeron, «The Indian Queen», 1695).
Jean-Philippe Rameau, “Ah! qu’on daigne… Puisque Pluton est inflexible” (Recitatiu i Ària de Thésée, «Hippolyte et Aricie», 1733).
Jean-Philippe Rameau, “Tendre Amour” (instrumentals, «Les Indes Galantes», 1735).
Jean-Philippe Rameau, “Nature, Amour, qui partagez mon cœur” (Ària de Pollux, «Castor et Pollux», 1737).
Jean-Philippe Rameau, “Voici les tristos lieux. Montre affreux” (Recitatiu i Ària d’Anténor, «Dardanus», 1739).
Segona part (veu amb piano)
Òpera romàntica (segle XIX)
Felix Mendelssohn, “2 Cançons sense paraules” (piano, «Lieder ohne Worte», 1829 -1845).
Jacques Offenbach, “Voyons pour Hoffmann … Bon, je m’en doutais!” – Couplets, “Dans les rôles d’amoureux langoureux” (Escena i Cobles de Lindorf, «Les contes d’Hoffmann», 1873).
Amilcare Ponchielli, “Sì, morir ella de! …Ombre di mia prosapia” (Recitatiu i Ària d’Alvise Badoèro, «La Gioconda», 1876).
Frederic Chopin, “Nocturn” (piano, op.48 núm.2, 1841).
Aleksandr Dargomyzhsky, “Ох, то-то все вы, девки молодые…” (Aria del Molinero, «Rusalka», 1856).
Mykola Lysenko, “Гей, лiта орел…” (La cançó de Taras “Oye, águila voladora…”, «Taras Bulba», 1890).
Aleksandr Borodin, “Грешно таить: я скуки не люблю…Только бы мне дождаться чести” (Recitatiu i Ària de Príncep Galitsky, «El príncep Ígor», 1887).
Yurii Bakhchevan, baix, baríton
Luis Guzmán Diaz, piano
Ferran Gallart, clavicèmbal
Cristina Arroyo Pérez, violí barroc
Iker Fructuoso Martínez, violí barroc
Fermín Rodríguez, viola barroc
Daniel Sierra Miñés, violoncel barroc
Més informació
Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.