Publicat el 11 d'octubre de 2022

Comparteix a:

La graduada Sílvia Pérez Cruz, ‘Premio Nacional de las Músicas Actuales’

221010 Silvia Perez Cruz 1

Sílvia Pérez Cruz (Foto: silviaperezcruz.com)

El jurat del Premio Nacional de las Músicas Actuales ha otorgat el guardó a l’exalumna Sílvia Pérez Cruz

Sílvia Pérez Cruz, graduada a l’Escola Superior de Música de Catalunya en cant jazz, ha estat reconeguda amb el ‘Premio Nacional de las Músicas Actuales 2022’, concedit pel Ministerio de Cultura y Deporte, i dotat amb 30.000 €. El jutjat l’ha distingit pel seu “infrangible compromís amb la bellesa”, la seva “naturalitat, la versatilitat i l’audàcia de les seves propostes” i per la “qualitat creativa i interpretativa de la seva carrera”.

Sílvia Pérez Cruz – “Género Imposible” (teaser) | Sílvia Pérez Cruz

Sílvia Pérez Cruz va néixer a Palafrugell l’any 1983. Amb 4 anys va començar els seus estudis musicals en una àmplia varietat de matèries (solfeig, cant en jazz i flamenco, composició…). Va ser cofundadora i cantant del grup musical Las Migas fins a l’any 2011, i ha col·laborat des de llavors amb múltiples artistes com Toti Soler, Javier Colina i Marco Mezquida.

L’any 2011 va publicar el seu primer disc en solitari “11 de novembre” (premiat amb un disc d’or), i el 2012 va participar en la banda sonora de la pel·lícula Blancanieves, de Pablo Berger, juntament amb la guitarra de Juan Gómez “Chicuelo”. Aquesta col·laboració li va valer el premi Goya a la millor cançó original per Te Busco y no te puedo encontrar. L’any 2017 va guanyar el primer Goya a la millor cançó original per una obra seva, titulada Cerca de Tu Casa. El 2014 va presentar el seu segon disc, Granada, també premiat amb un disc d’or. Fins a la data d’avui, ha publicat cinc discos en solitari.

Més informació