Publicat el 24 de febrer de 2022

Comparteix a:

IV Congrés Internacional de Flamencologia i Pedagogia Flamenca

Fotografia Guitarra Flamenca
IV Congrés Internacional de Flamencologia i Pedagogia Flamenca.

Barcelona, del 20 al 29 de maig de 2022.

L’ESMUC col·labora amb la Universitat Complutense de Madrid al IV Congrés Internacional de Flamencologia i Pedagogia Flamenca que organitza el Taller de Músics

El IV Congrés Internacional de Flamencologia i Pedagogia Flamenca que se celebrarà en el marc de la 29a edició del festival Ciutat Flamenco, tindrà lloc a Barcelona del 20 al 29 de maig de 2022. A més de la col·laboració organitzativa, el professor de l’ESMUC Rolf Baecker forma part del comitè científic del congrés. D’altra banda, el congrés també comptarà amb la presentació dels treballs finals de l’alumnat del Màster en Flamenco (itinerari de Flamencologia) de l’ESMUC. Els estudiants participants són Marina Bautista Fortes, José Antonio Rico Rodríguez i Anne Portuondo. El professor Joan Asensio també presentarà el Màster de Flamenco.

Ponents

Del 14 de febrer al 30 de març de 2022, el congrés obre la convocatòria de presentacions dirigida a investigadors i especialistes per optar a participar com a ponents. En aquesta nova edició el Congrés vol reunir investigadors, especialistes i estudiants amb la finalitat de constituir un espai de trobada per a la reflexió, l’anàlisi i la divulgació de diferents aspectes relacionats amb el flamenco.

Des dels orígens del que conceptualitzem com a flamenco hi ha hagut una relació estreta entre músics i investigadors del gènere. El flamenco no només es toca, canta i balla sinó que també s’investiga, s’escriu i s’ensenya. Una línia intel·lectual imprescindible perquè aquest gènere musical continuï evolucionant i sobretot que el terme “artista flamenc” englobi també a investigadors i docents del flamenco.

Fotografia Recital Flamenco

Representació ESMUC

Marina Bautista Fortes (Granada). Las zambras gitanas del barrio del sacromonte. Divendres 27. Mesa 1. 10:00 hores.
Bailaora, titulada en el Grau Superior de Sansa, especiaitt de coreografia i Interpretació pel Conservatori Superior de Dansa María de Ávila, de Madrid, i titulada en el Màser de Flamencologia per l’ESMUC.

José Antonio Rico Rodríguez (Córdoba). Las nuevas composiciones para el cante flamenco en la década de los 80. Divendres 27. Mesa 2. 12:00 h.
Compositor, director, professor de guitarra flamenca en el Conservatori Superior de Córdoba i Màster en Flamencologia per l’ESMUC.

Anne Portuondo (Chalon-sur-Saône, França). La rítmica flamenca. Una herramienta pedagógica.
Docent en Formation Musicale al Conservatoire à Rayonnement Régional de Danse, Musique et Théâtre du Grand Chalon F-71100 i alumna del Màster en Flamencologia de l’ESMUC.

Joan Asensio. Presentació del Màster de Flamenco de l’ESMUC. Dissabte 28. 13:30 hores.