Formació

Joan Asensio va ser el primer català en obtenir el títol superior de guitarra flamenca, que va cursar al Conservatori Rafael Orozco de Córdoba (2007).

Trajectòria

Com a guitarrista ha treballat amb artistes com José Manuel Álvarez, Sara Barrero, Susana Escoda o Jorge Mesa Valle “EL Pirata” entre d’altres. Ha treballat al tablao Tarantos de Barcelona amb el grup Técnica Mixta. Ha participat com a mebre del tribunal al Certàmen Internacional de Guitarra Flamenca Ciutat de L'Hospitalet i és assessor del portal web flamenco.cat

A l’ESMUC, Joan Asensio va dissenyar el pla d’estudis del Màster de Flamenco i del Màster de Flamencologia, del qual n'es coordinador. En el Màster de Flamencologia va ser impulsor de tota l'estratègia online. Va ser també Cap del departament de Música Tradicional (2014-2021). Com a docent ha incorporat nous elements pedagògics al flamenco, ha creat un nou enfoc a la docència de l'anàlisi del flamenco i de la transcripció del flamenco, així com en recursos rítmics aplicats a la docència d'aquest estil musical.

Docència

A l’ESMUC va dissenyar el pla d’estudis del Màster flamenco, del qual és coordinador. Va ser també cap de departament fins el 2021.