Formaci贸

Joan Asensio聽va ser el primer catal脿 en obtenir el t铆tol superior de guitarra flamenca, que va cursar al Conservatori Rafael Orozco de C贸rdoba (2007).

Traject貌ria

Com a guitarrista ha treballat amb artistes com Jos茅 Manuel 脕lvarez, Sara Barrero, Susana Escoda o Jorge Mesa Valle 鈥淓L Pirata鈥 entre d鈥檃ltres. Ha treballat al tablao Tarantos de Barcelona amb el grup T茅cnica Mixta.聽Ha participat com a mebre del tribunal al Cert脿men Internacional de Guitarra Flamenca Ciutat de L'Hospitalet i 茅s assessor del portal web聽flamenco.cat

A l鈥橢SMUC, Joan Asensio va dissenyar el pla d鈥檈studis del M脿ster de Flamenco i del M脿ster de Flamencologia, del qual n'es coordinador. En el M脿ster de Flamencologia va ser impulsor de tota l'estrat猫gia online. Va ser tamb茅 Cap del departament de M煤sica Tradicional (2014-2021). Com a docent ha incorporat nous elements pedag貌gics al flamenco, ha creat un nou enfoc a la doc猫ncia de l'an脿lisi del flamenco i de la transcripci贸 del flamenco, aix铆 com en recursos r铆tmics aplicats a la doc猫ncia d'aquest estil musical.

Doc猫ncia

A l鈥橢SMUC va dissenyar el pla d鈥檈studis del聽M脿ster flamenco, del qual 茅s coordinador. Va ser tamb茅 cap de departament fins el 2021.