Exercicis Part B – Sonologia

B13.- Anàlisi crítica d’un fragment sonor (45%)

Té per objectiu detectar la capacitat d’observació i d’anàlisi d’una situació sonora, la capacitat de traslladar i extrapolar la percepció auditiva a un nou context, la capacitat de raonament i de justificació.
A partir de l’escolta amb l’ordinador del fragment proposat, i de la seva visualització en un editor d’àudio, caldrà fer-ne una anàlisi crítica, en la qual es pot incloure text, esquemes, partitures i/o dibuixos. També s’ha de respondre un breu qüestionari d’entre 5 i 10 preguntes curtes. Per a la realització de l’anàlisi, es donaran unes indicacions concretes i es disposarà de l’ajut d’eines informàtiques amb el suport de la comissió avaluadora.

Es valora la capacitat d’observació i el grau de reflexió al voltant del fenomen sonor entès de forma àmplia, la coherència en els raonaments seguits, la creativitat a l’hora de trobar solucions, l’ús de terminologia relacionada amb la tecnologia musical.

El temps màxim per fer aquest exercici és d’una hora.

B14.- Resolució de problemes (35%)

Té per objectiu detectar la capacitat creativa en l’ús i manipulació del so, la capacitat de connectar i aplicar coneixements i habilitats musicals en un nou context, i la capacitat d’explicació i comunicació. Amb aquesta finalitat caldrà afrontar, amb l’ajut i la supervisió de la comissió avaluadora, una sèrie de problemes o reptes, amb el suport tecnològic necessari. La comissió avaluadora estarà a disposició per respondre dubtes i necessitats d’informació per a la seva resolució.

Es valora la creativitat a l’hora de trobar respostes, l’adequació dels mitjans a les possibilitats materials a l’abast del candidat, la capacitat d’autoaprenentatge i de superar les limitacions conceptuals i materials a l’hora de resoldre els problemes, i la de formular demandes d’informació.
El temps màxim per fer el treball és de seixanta minuts.

B15.- Defensa oral d’un projecte o d’una carta de motivació (20%)

Els dies previs a la prova, l’aspirant haurà de presentar un escrit mostrant algun projecte en què hagi participat, relacionat amb la Sonologia (qualsevol cosa que consideri: enregistraments, produccions musicals, treball de recerca, dissenys sonors, dissenys d’interfícies o dispositius electrònics, interpretacions amb mitjans electrònics, …) on es descrigui el projecte i se n’expliquin les motivacions i decisions preses.

Alternativament també podrà presentar una carta de motivació  amb dades biogràfiques, esmentant les principals qualitats personals que espera que siguin valorades en la fase de selecció.

L’escrit del projecte o la carta de motivació es defensarà davant d’una comissió avaluadora, que podrà demanar una ampliació dels conceptes, plantejaments o motivacions de l’escrit presentat.

L’escrit o bé la carta de motivació haurà de tenir una extensió màxima d’un full DIN A4 a 1,5 espais, i haurà d’anar acompanyat, si se’n disposa, d’un enllaç web a d’un registre audiovisual del projecte: vídeo, àudio, blog, etc. No cal que l’aspirant porti res físicament el dia de la prova.

Es valorarà la motivació, la capacitat d’explicació i comunicació; no pas la qualitat sonora, musical o tècnica del resultat del projecte, ni la quantitat d’activitats especificades, si n’hi hagués.

El temps màxim per a la defensa és de deu minuts.