Publicat el 20 d'abril de 2022

Comparteix a:

Erasmus+: Visita de Susi Ferfoglia per parlar sobre Hildegard von Bingen

Ferfoglia Bingen Esmuc
Erasmus+: Sessions docents sobre Hildegard von Bingen

Dijous 21 d’abril: 15:00 – 19:30 h. Aula A345.
Divendres 22 d’abril: 10:00 – 11 h. Aula A350 / 11:00 – 14:00 h. Aula A346.

Sessions docents sobre Hildegard von Bingen

L’organista i gregorianista Susi Ferfoglia impartirà dues sessions docents sobre Santa Hildegarda von Bingen (s. XI-XII), la primera dona de qui es conserva música escrita. Ferfoglia és la fundadora del grup vocal femení Flores Rosarum, que interpreta les composicions de von Bingen i amb qui ha llançat un disc que està disponible a Spotify. Aquestes classes s’emmarquen dins del programa Erasmus+ i han estat coordinades pel professor de cant pla Juan Carlos Asensio.

Hildegard von Bingen: Responsorium Vos Flores Rosarum. Any 2021.

Susi Ferfoglia és docent a l’Institut de Música Sacra de la Universitat Pontifícia Juan Pablo II de Cracòvia. Diplomada per l’Accademia di Música di Cracòvia (orgue) i l’Accademia Ignatianum (pedagogia), també és Doctora en Filosofia de la Cultura per la Universitat Jagellonica de Cracòvia. El 2019 va fer els cursos d’especialització en Semiologia i Paleografia Gregoriana al Conservatori de la Suïssa Italiana, a Lugano (Suïssa). Des del curs 2019-2020, Ferfoglia ensenya història, semiologia i pràctica del cant gregorià a l’Institut de Música Sacra de Cracòvia. És professora de cant gregorià i a instàncies del president de la República de Polònia li ha estat concedida la Creu d’Or al mèrit artístic per la promoció i divulgació de la cultura musical polonesa. Des de setembre de 2020 és directora de l’Institut de música sacra de la Universitat Pontifícia Juan Pablo II i és membre de la Comissió Arxidiocesana per a la Música Sacra de Cracòvia.

Les classes estan obertes al professorat i alumnat de l’ESMUC.


El Programa Erasmus+ és un projecte finançat per la Comissió Europea (CE) que té l’objectiu de promocionar la mobilitat educativa als països de la UE.

Logotip Erasmus 1 1