Publicat el 2 de juliol de 2024

Comparteix a:

El Barcelona Jazz Màster de l’ESMUC al Festival VIJAZZ de Vilafranca

Vijazz Vilafranca 2 1

Festival VIJAZZ de Vilafranca del Penedès.

L’ESMUC torna a col·laborar enguany amb el Festival VIJAZZ de Vilafranca del Penedès amb un concert que reunirà dos concerts finals del Barcelona Jazz Màster, i que tindran lloc el diumenge 7 de juliol, dins del Cicle Nous Talents. Les propostes participants són Aleix Cansell Trio i Puça & ZEBRASS, i actuaran als Jardins del Centre de Dia Jaume Nicolàs. Accés lliure.

  • Diumenge 7 de juliol

  • 19:00 hores | 20:00 h

  • Centre de dia Jaume Nicolàs. C. del Bisbe Morgades, 15. Accés lliure. (+INFO)


El cicle “Nous Talents” del Jazz és l’aposta de VIJAZZ pel talent musical de Catalunya. En aquesta nova edició, el festival continua aquest cicle de concerts gratuïts, en col·laboració amb l’ESMUC. El resultat és una programació de jazz que dona veu al talent emergent del jazz per gaudir de la millor música en directe, en un espai excepcional com són Els jardins del Centre de Dia Jaume Nicolàs de la Fundació PINNAE.

Aleix Cansell Trio

Aleix Cansell Trio és una proposta emergent que, utilitzant el jazz com a punt de partida i sense cap pretensió, ofereix un repertori variat de temes populars i composicions pròpies on la sensibilitat i la improvisació en són els principals ingredients. Influenciats per artistes com Keith Jarrett, Bill Evans o Carla Bley, l’estil resultant és una barreja entre tradició i modernisme, densitat i minimalisme, frenetisme o la calma més absoluta. La connexió i comunicació amb el públic és també un component molt important d’aquest format, que en certa manera busca fugir una mica de la solemnitat que sovint envolta aquest estil.

Puça & ZEBRASS

ZEBRASS és una formació que va iniciar el seu camí ara fa 12 anys a Vilanova i la Geltrú, dins de l’àmbit de les brass bands. Josep Contreras, conegut com a Puça, és saxofonista i responsable dels arranjaments i de la direcció de la formació. És graduat de Jazz i Música Moderna i enguany ha completat el màster.

Barcelona Jazz Màster

El Màster en Ensenyaments Artístics Superiors d’Estudis Avançats en Interpretació i Composició Musical de Jazz i Música Moderna Barcelona Jazz Màster té per objectiu que els seus estudiants desenvolupin un perfil artístic individual en interpretació o composició de jazz i de música moderna amb el nivell màxim d’excel·lència.

El programa d’estudis ofereix una especialitat d’interpretació i una altra de composició, articulant-se entorn del projecte d’estudi individual de cada estudiant, que haurà de plasmar el seu treball en el seu projecte final de cicle. En l’especialitat d’interpretació, aquest projecte final consisteix en un concert públic, la gravació en un estudi professional, i la post-producció d’una còpia mestra màster discogràfic. En l’especialitat de composició, el projecte final consisteix en la preparació i realització d’un concert públic amb la interpretació de l’obra o conjunt d’obres escrites per el/la estudiant. 

Més informació

Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de l’espai.

El VIJAZZ portes endins. Penedès Televisió.