Publicat el 1 de març de 2023

Comparteix a:

Dimarts Toca ESMUC: De la península al Japó amb cant i piano clàssic

Mao Miyoshi i Daniel Vidal
Dimarts Toca ESMUC: Mao Miyoshi i Daniel Vidal.

Dimarts 7 de març. 18:15 h. Sala d’Orquestra de l’ESMUC. Accés lliure.

El proper Dimarts Toca ESMUC s’endinsa en la música tradicional i el nacionalisme musical a través de la veu i el piano. 

El pròxim concert del cicle Dimarts Toca ESMUC el protagonitzaran Mao Miyoshi i Daniel Vidal, que ens proposen un viatge a través de diverses cultures passant per autors com J. Turina o F. M. Torroba, fins a peces tradicionals japoneses. Sota el títol ‘De la península al Japó a través d’un duo de cant i piano clàssic’, l’actuació tindrà lloc el dimarts 7 de març a les 18:15 h, a la Sala d’Orquestra, i es permet l’accés lliure fins a omplir l’aforament.

Mao Miyoshi

Mao Miyoshi va néixer a Tòquio l’any 1991. Va començar els seus estudis a la Universitat de les Arts de Tòquio (Geidai) amb la professora Kazuko Nagai i es va llicenciar en música. Allà mateix, a través de cursos sobre la cançó espanyola i la seva formació, adquirí el gust per la música de la Península.  
 
Més tard, va ampliar la seva formació amb Chika Sasaki, Lourdes Martins, Mabel Perelstein i Mireia Pintó, que és la seva professora de cant al Màster en Interpretació clàssica i contemporània a l’ESMUC. Paral·lelament, Miyoshi ha guanyat el 28è premi del Concurs de Música Clàssica del Japó (2018) i, el novembre del 2021, va debutar al Palau de la Música Catalana com a solista en el “Concert homenatge a Joan Guinjoan”. 

Mao Miyoshi: Tacea la notte plàcida (G.Verdi “Il Trovatore”).
David Vidal Mialoviez

Daniel Vidal Mialoviez (nascut el 1998) inicià els seus estudis de piano a Gelida amb una professora particular, posteriorment passant a l’Acadèmia Musical i Cine Can Salom a Calella de Mar. Més endavant, va rebre classes d’Emilio Molina a l’Institut d’Educació Musical, i també d’altres mestres rellevants com Juan Manuel Cisneros, Carles Marigó i Néstor Zarzoso. És graduat en Interpretació clàssica i contemporània de Piano a l’ESMUC.  
 
Daniel Vidal ha tocat en diverses ocasions arreu de Catalunya, Espanya, Alemanya i també Rússia. A més, ha guanyat nombrosos premis en la modalitat de piano i música de cambra, com l’Arjau (2013 i 2014), el de Joventuts Musicals de Vilafranca (2016), el de l’Escola de Música de Barcelona (2016) i el de l’Escola Isaac Albéniz de Girona (2017), entre d’altres. 

Daniel Vidal | Dimarts Toca | ESMUC.

El cicle Dimarts Toca ESMUC és un cicle estable de l’Escola Superior de Música de Catalunya que mostra la diversitat d’estils i formats musicals que hi conviuen. L’alumnat de l’especialitat de Producció i Gestió de l’Escola col·labora en l’organització d’aquests concerts com a part pràctica de la seva formació.

Programa

Primera part

J. Turina (1882-1949). Poema en forma de canciones – Op.19  
1. Dedicatoria 
2. Nunca olvida 
3. Cantares 
4. Los dos miedos 
5. Las locas por amor
 
F. M. Torroba (1891-1981). La Petenera – Zarzuela “La Marchenera”  
Daniel Vidal Mialoviez (1998-). Improvisación 

Segona part

R. Taki (1879-1903). Kojo no tsuki  
K. Yamada (1886-1965). Bara no hana ni kokoro wo komete  
T. Koshitani (1909-1982). Hatsu koi 
Y. Nakada (1923-2000). Sakura  
Y. Nakada (1923-2000). Yuku haru 
H. Kobayashi (1931-2017). Karamatsu 

Intèrprets

Mao Miyoshi, soprano
Daniel Vidal Mialoviez, piano

Més informació

Accés lliure amb aforament limitat a la capacitat de la sala.