Publicat el 16 de març de 2023

Comparteix a:

Dimarts Toca ESMUC: De Hèlsinki a Barcelona amb la música de Magnus Lindberg

Dimarts Toca ESMUC: Magnus LIndberg

L’últim concert del mes de març i del cicle Dimarts Toca ESMUC d’aquest curs tindrà lloc el 28 de març amb la participació de Xavier Castillo, clarinet; Erica Wise, violoncel, i Jordi Masó, piano. La proposta dels tres intèrprets ens endinsa en la música contemporània i experimental del compositor Magnus Lindberg, viatjant a través de les seves obres que beuen de les experiències viscudes per l’autor durant els seus viatges per tot el món.

  • Dimarts 28 de març

  • 18:15 h

  • Sala d’Orquestra


Els protagonistes del concert

Xavier Castillo (clarinet) va néixer a Badalona on va estudiar amb A. Carbonell i va obtenir els premis d’honor de grau elemental i professional. Va compaginar els estudis de clarinet al Conservatori Superior de Barcelona amb els universitaris (Diplomatura de Magisteri, especialitat Música). Va realitzar perfeccionament amb Josep Fuster i un postgrau amb Hans Deinzer a Itàlia. També va rebre consells dels clarinetistes Michel Lethiec, J.L. Estellés, J.E. Lluna, Michel Arrignon, Wolfgang Meyer, etc. Entre els anys 1993 i 1998 va ser membre de la Jove Orquestra Simfònica de Catalunya. Col·labora habitualment amb agrupacions simfòniques i de cambra com el Barcelona Modern Ensemble, BCN216, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra del Teatre Lliure, l’Orquestra Nacional d’Espanya,  etc. Ha fet moltes estrenes com a solista i ha participat en enregistraments musicals per a Catalunya Música, TV3, Canal 33, RNE Clàssica, RAI, Radio Swiss Classic i Deutschland Radio. Actualment, és professor de clarinet al Conservatori de Badalona i a l’ESMUC.

Erica Wise (violoncel) va iniciar els seus estudis musicals a l’edat de cinc anys. Graduada als conservatoris de Peabody i New England, posteriorment va estudiar violoncel barroc al CNR de París becada per la Harriet Hale Woolley Fellowship. Els seus mentors principals Van ser Ronald Thomas, Colin Carr, David Simpson, Larry Lesser i Gary Hoffman. També ha rebut una gran influència de les ensenyances de Ferenc Rados. Com a solista ha treballat amb els directors com Michael Stern i Keith Lockhart, i ha actuat a l’Aspen Music Festival i al Jordan Hall de Boston. Apassionada intèrpret de música de cambra, col·labora habitualment amb artistes com Kennedy Morreti, Lluïsa Espigolé, Cuarteto Quiroga, Quartet Casals entre d’altres. Ferma defensora de la música composta a la nostra època, ha estrenat obres de compositors com Yuval Gotlibovich, Joan Magrané, Octavi Rumbau, Tristan Perich, Óscar Escudero, Jakob Kirkegaard o Hanne Darboven. És professora de violoncel i música de cambra a l’ESMUC i al Conservatori Superior de Música del Liceu.

Jordi Masó (piano) nascut a Granollers, va estudiar al Conservatori d’aquesta ciutat amb Josep M. Roger, amb Albert Attenelle a l’Escola de Música de Barcelona i amb Christopher Elton i Nelly Akopian a la Royal Academy of Music de Londres, on va graduar-se amb la màxima distinció (el DipRAM). L’any 2008 va ser guardonat amb l’Associated Royal Academy of Music (ARAM) a Londres, distinció que aquesta institució atorga als seus exalumnes més destacats. És el pianista català en actiu amb una discografia més extensa. Entre els més de seixanta discos que ha enregistrat, destaquen els sis amb l’obra completa per a piano de Frederic Mompou (Naxos) i els tretze de Joaquín Turina (Naxos). També ha gravat les integrals pianístiques de Robert Gerhard, Xavier Montsalvatge, Déodat de Sévérac, Joaquim Homs, José Antonio Donostia, Ricard Lamote de Grignon i Joan Massià, a més de discos dedicats a Mario Castelnuovo-Tedesco, Josep M. Ruera, Salvador Brotons, Josep Soler i Benet Casablancas. Ha estrenat moltes obres que alguns destacats compositors actuals li han dedicat. És professor de piano a l’ESMUC i al Conservatori de Granollers. Ha publicat també vuit llibres de ficció, cinc d’ells a l’editorial Males Herbes.


Més informació:
Magnus Lindberg

Magnus Lindberg – Trio for clarinet, cello and piano. Live concert recording, 01/06/2021 – Norwegian Academy of Music, Oslo. Daniela Braun, clarinet; Ema Grcman, cello; Haike Dietrich, piano.

Programa

Magnus Lindberg (1958 -).
                         
Steamboat Bill Junior (1990)

Piano Jubilees (2000)

Clarinet Trio (2008)
I. Ljud stort, ljud.
II. Som det stilla vi söker.
III. Sla vag, sla.

Intèrprets

Xavier Castillo   clarinet
Erica Wise – violoncel
Jordi Masó – piano

Dimarts Toca ESMUC és un cicle estable de l’Escola Superior de Música de Catalunya que mostra la diversitat d’estils i formats musicals que hi conviuen, on també participa l’alumnat de l’especialitat de Producció i Gestió, encarregats de l’organització d’aquest cicle de concerts com a part pràctica de la seva formació.

Concert d’accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.