Publicat el 10 d'abril de 2024

Comparteix a:

Concert monogràfic de Yan Maresz a l’ESMUC

Yan Maresz ©2021 Alice Blangero 1 1

Yan Maresz ©2021 Alice Blangero.

Aquest segon quadrimestre el departament de Creació i Teoria musical de l’Escola Superior de Música de Catalunya acull la residència, com a professor, del compositor Yan Maresz, i el dimarts 16 d’abril tindrà lloc un concert monogràfic amb un recull de les seves obres. El concert també oferirà una obra dedicada al compositor francès Jean-Claude Risset. Aquesta nova proposta musical de l’ESMUC es fa a la Sala d’Orquestra, a les 20 h. L’accés és lliure amb aforament limitat a la capacitat de la sala.

  • Dimarts 16 d’abril.

  • 20:00 hores.

  • Sala d’orquestra ESMUC.


El programa del concert presenta diferents composicions de Maresz que interpretaran estudiants d’Interpretació de Música Clàssica i Contemporània. Una de les obres del repertori també rendirà homenatge al compositor Jean-Claude Risset (1938-2016), que va ser conegut per les seves contribucions pioneres a la música feta per ordinador.  Risset va ser un antic alumne d’André Jolivet i antic company de Max Mathews.

Yan Maresz

Compositor francès nascut el 1966 a Mònaco, Yan Maresz va estudiar guitarra jazz amb John Mc Laughlin i al Berklee College of Music de Boston, després composició a la Juilliard School de Nova York i el curs d’informàtica musical a l’Ircam. Va obtenir diversos premis i recompenses pel seu treball i va ser, sobretot, resident a l’Acadèmia Francesa de Roma, Villa Medicis.

Rep nombrosos encàrrecs i les seves obres es representen regularment en els principals festivals internacionals, així com en les temporades de prestigioses agrupacions simfòniques o conjunts d’Europa, Estats Units i Àsia. Actualment, és professor de composició electroacústica al Conservatoire National Supérieur de Musique de París.

Yan Maresz  és professor resident a l’ESMUC al llarg d’aquest segon quadrimestre.

Programa

Circumambulation, per a flauta sola. Inés Alegria, flauta.
Passesgiata I, per piano i electrònica. Joan Gubert, piano.
Passegiata IIper violí i electrònica. Martí Font, violí.
In memoriam Jean-Claude Risseu
6 synthèses

Més informació

Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.

Yan Maresz – Entrelacs – Atmusica.