Publicat el 21 de febrer de 2024

Comparteix a:

Concert obert de FRAMES Percussion a l’ESMUC

Frames Percussion 3

Frames Percussion. Fotografia d’Ana Madrid.

La formació d’alumni de l’Escola Superior de Música de Catalunya, FRAMES Percussion, oferirà un concert conjunt amb el Grup de Percussió de l’ESMUC, a la Sala 4 Alícia de Larrocha ESMUC. Aquesta actuació és l’avantsala del concert que les dues formacions farà a L’Atlàntida de Vic el dissabte 24 de febrer. El concert a l’ESMUC tindrà lloc el divendres 23 de febrer, a les 19 h, i l’accés és lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.

  • Divendres 23 de febrer.

  • 19:00 hores.

  • Sala 4 Alícia de Larrocha ESMUC.


FRAMES Percussion vol celebrar el seu 10è aniversari com a formació compartint escenari amb el grup de percussió de l’ESMUC, dirigits per Lorenzo Ferrándiz. El programa girarà al voltant de Schrauben (2018) del compositor alemany Enno Poppe, una peça inèdita a l’Estat per a quatre bateries solistes i grup de percussió, i d’altres peces que tindran el ritme com a principal protagonista en aquesta singular proposta.

El programa es completa amb les peces Dark Full Ride (2002) de la compositora Julia Wolfe, membre del conegut col·lectiu americà Bang on a Can, i Broken (2001) del compositor Timothy Ferchen, que recentment ha visitat l’Escola, i que serviran per contextualitzar i il·lustrar l’evolució de la concepció del ritme dins les obres de percussió i noves maneres d’explorar-lo.

FRAMES Percussion

FRAMES Percussion és un ensemble dedicat al repertori de nova creació, representa el talent i el compromís amb la música del seu temps. Format per una nova generació de percussionistes del nostre país, el grup neix amb la intenció de presentar les propostes més singulars i innovadores, que inclouen les obres més exigents del repertori actual, amb una màxima preparació i respecte als nous llenguatges compositius.

Vinculat en els seus inicis a Joventuts Musicals de Catalunya i a l’ESMUC, el grup manté una estreta relació amb L’Auditori de Barcelona. A més, ha impulsat la creació del Cicle OUT·SIDE, ha participat en el Festival Mixtur, Fundación Juan March, Fira Tàrrega, Sismògraf Olot, MUTEK Barcelona, VANG de Madrid, Festival Riverrun d’Albi, Festival GREC i CNDM, entre d’altres.

En el camp de les arts escèniques, FRAMES Percussion és responsable del disseny i la interpretació de la música de l’espectacle 5.100 (m/s), de Joan Català, i de Desert, d’Albert Quesada. A més, també ha creat l’espectacle pedagògic Out of the [CAGE], un encàrrec del Servei Educatiu de L’Auditori.

El repertori de FRAMES inclou obres icòniques del repertori per a ensemble de percussió i estrenes de compositors com Luis Codera Puzo, Núria Giménez-Comas i Sirah Martínez, Alberto Bernal, Meriel Price, Yukiko Watanabe, Cathy van Eck, Ruud Roelofsen, Montserrat Lladó, Helena Cánovas, Manuel Rodríguez-Valenzuela o Pablo Carrascosa.

Des del 2020, FRAMES Percussion rep el suport d’institucions com l’ICEC, ICUB, IRLL, INAEM i de la Fundació Ernst von Siemens. L’any 2022 publica el seu primer treball discogràfic, l’enregistrament de The so-called laws of nature, de David Lang, amb el segell Neu Records, i també Silenced, d’Elena Rykova amb el segell Phonos Netlabel.

FRAMES Percussion ha estat guardonat amb l’Ernst von Siemens Ensemble Prize’24.

Conjunt de Percussió de l’ESMUC

El Conjunt de Percussió és una de les activitats que vertebren la formació dels estudiants de percussió del Departament de Clàssica i Contemporània de l’ESMUC i és dirigit musicalment per Lorenzo Ferrándiz, Miquel Bernat i Ramon Torramilans.

Tots els estudiants de percussió formen part del conjunt durant els quatre anys de la seva formació i participen en diferents projectes, en què interpreten les obres per a conjunt de percussió més significatives del segle XX, així com obres de nova creació o d’encàrrec.

Tot i centrar la seva activitat principal a l’ESMUC i per tal de donar més visibilitat a la seva activitat, sovint participa en importants festivals, sales de concerts i espais culturals del nostre territori, com el Sampler Sèries de L’Auditori, el Festival Mixtur-BCN, el MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona), el Centre Cultural La Model o la Sala Hangar.

Programa

Julia Wolfe, Dark Full Ride, mvt 1 (2002)
Timothy Ferchen, Broken (2001)
Enno Poppe, Schrauben (2018). Estrena nacional.

Intèrprets

FRAMES Percussion: Sabela Castro, Dani Munárriz, Rubén Orio i Miquel Vich, percussió
 
Grup Percussió ESMUC: Manuel Kustermann, M. Teresa Valdés, Andreu Bayarri, Martí Cerón, Álvaro Ayuso, Eloi Gomà, Júlia Mercader López, Arnau Mas, Carles Almiñana
Lorenzo Ferrándiz, direcció

Més informació

Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.

Ariel (2022), Montserrat Lladó. FRAMES Percussion.