Publicat el 5 de novembre de 2021

Comparteix a:

Classes magistrals de la soprano Pia Freund

Pia Freund (1)

La soprano finesa Pia Freund impartirà dues sessions de classes magistrals a l’alumnat de l’ESMUC.

Les classes magistrals se centraran en la música vocal finlandesa i la seva dicció, amb un repertori que abordarà bàsicament el compositor Jean Sibelius i la compositora Kaija Saariaho, una de les més representatives de l’actual panorama internacional.

  • Dimecres 10 de novembre. De 10:30 a 14:00 h i de 15:30 h a 19 hores, a la Sala d’orquestra
    Sessió sobre repertori finés i la pronunciació de l’idioma

  • Dijous 11 de novembre. De 10:30 a 14:00 h, a la Sala de cor
    Sessió amb grups de Lied

Cal recordar que Pia Freund també actuarà el 9 de novembre dins del cicle Dimarts Toca ESMUC, junt amb Adolf Pla (piano) i Josep Maria Comajuncosas (electrònica).

Pia Freund

Pia Freund

Pia Freund va estudiar cant a l’Acadèmia Sibelius i va continuar els seus estudis amb la professora Dorothy Irving a Suècia. Freund ha cantat en els millors auditoris i sales del món juntament amb grans orquestres i prestigiosos directors. El seu repertori abraça des del barroc fins a la música contemporània. Té un llarg recorregut en el repertori operístic, entre el qual destaquen els seus papers com a Micaëla a la Carmen de Bizet, Pamina a Die  Zauberflöte de Mozart, o Belinda a Dido and Aeneas de Purcell.

Freund és particularment coneguda per les seves interpretacions de la música vocal de Kaija Saariaho, de qui va estrenar l’oratori La passió de Simone, al Wiener Festwochen de Viena, l’any 2006.