Publicat el 18 de febrer de 2022

Comparteix a:

Cicle de conferències del projecte More Hispano

More Hispano

Quatre conferències a càrrec de destacats especialistes del Renaixement i del Barroc musicals ens immergiran en la riquesa de les tradicions vocals i instrumentals dels països hispànics.

Cicle de conferències del projecte More Hispano

2, 3 i 4 de març, a les 19 h
Aula 346 de l’ESMUC

5 de març, a les 11 h
Sala de Teclats del Museu de la Música de Barcelona

Un dels projectes més destacats dels que impulsa el Departament de Música Antiga de l’ESMUC és el projecte More Hispano. Constituït per diferents seminaris, conferències i concerts, els propers dies 2, 3, 4 i 5 de març arribarà un més que interessant cicle de conferències que girarà a l’entorn de la temàtica de la improvisació i els instruments per ajudar a comprendre una mica millor les particularitats i característiques de la música hispànica.

La primera de les quatre conferències (dimecres, 2 de març) anirà a càrrec del director coral i musicòleg Juan Carlos Asensio i porta el títol Canto toledano, canto romano, canto mozárabe: el sonido ‘more hispano’ en el Renacimiento. L’endemà (dijous, 3 de març) serà el torn del cornetista Paco Rubio que versarà sobre la temàtica La fidelidad de la licencia. La glosa y la ornamentación en el discurso musical. El cicle es reprendrà el divendres 4 de març amb el musicòleg i fagotista Josep Borràs amb la xerrada Nuevos y viejos instrumentos de la música hispánica. Clourà el cicle l’organista Javier Artigas amb una darrera conferència titulada El órgano ibérico: entre el renacimiento y el Barroco.

Totes les conferències tindran lloc a l’Aula 346 de l’ESMUC, a excepció de la darrera que tindrà lloc a la Sala de Teclats del Museu de la Música de Barcelona. L’accés és lliure, amb aforament limitat a la capacitat de la sala.

Cal dir que totes conferències seran retransmeses també en streaming pel canal YouTube de l’Esmuc.

Consulta la programació del cicle More Hispano