Publicat el 27 d'octubre de 2022

Comparteix a:

Article d’opinió: ‘Una mala traducción, ¿educación superior o educación universitaria?’

El Artre Es Una Respuesta De La Vida 1

Núria Sempere, directora general de l’ESMUC, firma aquest article que destaca la importància del reconeixement dels Estudis Artístics Superiors com a universitaris a la revista Espacios d’Educación Superior

La revista digital Espacios de Educación Superior, ha publicat un article d’opinió de la directora general de l’ESMUC, Núria Sempere, que tracta sobre la necessitat d’incloure els Ensenyaments Artístics Superiors (EAS) dins del sistema universitari espanyol i així atorgar-los el reconeixement que mereixen. Segons Sempere, “els Ensenyaments Artístics Superiors disposen de plans d’estudis que garanteixen una òptima preparació tècnica, i un perfil de graduades i graduats amb sentit crític i una mirada transversal per transformar el seu entorn”.

Els EAS disposen d’una qualitat i estàndards equiparables als de les titulacions reconegudes com a ensenyaments universitaris, però, malgrat haver passat trenta anys de la signatura de la Declaració de Bolonya, encara no s’ha creat un espai d’educació superior més ampli i flexible. Actualment, segons l’autora, els ministeris d’Educació i Universitats identifiquen l’Espai Europeu d’Educació Superior amb la Universitat excloent els Ensenyaments Artístics Superiors.

Àmbits de millora
La directora general, entre altres idees, també emfatitza en què és necessari millorar el perfil sociològic de l’alumnat, per afavorir la inclusió i la diversitat en totes les especialitats; i la transferència de coneixement acadèmic a l’àmbit de la pràctica professional, el qual encara no s’equipara al d’altres ensenyaments universitaris.

Més informació: