Publicat el 7 de novembre de 2023

Comparteix a:

Nova exposició: Victoria de los Ángeles i Alícia de Larrocha: 100 anys de veu i piano

Cartell Alicia I Victoria Page 0001

A inicis d’aquest mes de novembre des de la biblioteca-CRAI de l’ESMUC hem inaugurat l’exposició Victoria de los Ángeles i Alícia de Larrocha: 100 anys de veu i piano, una exposició on es repassen les vides de les dues artistes i amigues.

Per una banda, Alícia va néixer el 23 de maig de 1923 en una família on la música ja era present: la seva mare i la seva tieta havien sigut alumnes d’Enric Granados, i des de ben petita va començar a tocar el piano. Ben aviat va començar a fer concerts i als anys quaranta es va consolidar en el panorama nacional, posteriorment va fer el salt a escenaris internacionals. Va fer gires pel Japó, Estats Units d’Amèrica, Suïssa, entre d’altres, fins a l’any 2003, que es va retirar.

Per altra banda, Victoria va néixer l’1 de novembre de 1923. Va passar la seva infància entre les aules de la Universitat de Barcelona, ja que el seu pare n’era bidell. Després de la guerra civil va començar els estudis de cant al Conservatori de Música del Liceu.

L’any 1940 i el 1947 van ser dos anys claus en la seva carrera. El primer perquè va ser quan va guanyar un concurs a Ràdio Barcelona, que li va permetre actuar al Teatre Victòria interpretant La Bohème. L’any 1947 va guanyar el Concurs Internacional de Música de Ginebra, cosa que va representar els inicis del seu reconeixement fora del país. L’any 1997 va fer el seu últim concert públic.

Al catàleg de la biblioteca podreu trobar documents de les dues artistes disponibles per consultar, a més del fons Victòria dels Àngels, que vam rebre en forma de cessió en comodat a la biblioteca-CRAI per part de la Fundació Victoria de los Ángeles.

Per a consultar més informació sobre les artistes podeu consultar la web d’Alícia de Larrocha o la web de la Fundació Victoria de los Ángeles.