Publicat el 4 d'octubre de 2022

Comparteix a:

‘Art Altre’: noves músiques per a una nova pintura a La Pedrera

Exposicio Expandida Jornada Abstraccio 1 1
Jornada Abstracció a La Pedrera

Diumenge 6 de novembre. De 10 a 14:00 h. Sala d’exposicions de la Fundació Catalunya La Pedrera. Preu: 12 euros. Venda d’entrades.

Concert Art Altre

Dissabte 19 de novembre. 19:00 h. Sala d’exposicions de la Fundació Antoni Tàpies. Entrada lliure.

L’ESMUC porta la música del Seminari d’Interpretació a les fundacions Catalunya La Pedrera i Antoni Tàpies

La Fundació Antoni Tàpies acollirà un concert de l’ESMUC el 19 de novembre emmarcat en l’exposició ‘Els camins de l’abstracció 1957-1978′, que pot visitar-se a La Pedrera. Diversos grups musicals sorgits del Seminari d’Interpretació que coordinen els professors Xavier Blanch (cap del departament de Música Antiga), Carles Marigó i Ramon Torramilans, interpretaran obres en relació amb l’itinerari que presenta l’exposició. El 6 de novembre també tindrà lloc diferents intervencions musicals a les Sales de l’exposició de La Pedrera dins de la Jornada d’Abstracció que aporta el que s’ha denominat com a Exposició expandida.

Concert Esmuc La Pedrera Fundació Tàpies (1) (1)

Antoni Tàpies, Concert, 1985. © Fundació Antoni Tàpies, Barcelona / Vegap. De la fotografia: © Gasull Fotografia, 2022. De la fotografia: © Gasull Fotografia, 2022

Concert en col·laboració

Coincidint amb l’exposició de la Fundació Tàpies L’adob que fecunda la terra. Tàpies (1958-1988), la Fundació Catalunya La Pedrera proposa una experiència musical i artística creada amb col·laboració amb l’ESMUC. Els sons abstractes són aquells que no es poden vincular a una font sonora específica ni a una narrativa concreta. La bellesa rau en els sons en si mateixos, no en el que els provoca ni el discurs que els fa existir. Seguint aquesta premissa, l’alumnat de l’Escola Superior de Música de Catalunya ha dissenyat una proposta musical creada exclusivament per l’exposició.

L’espai on han desenvolupat el projecte és el Seminari d’Interpretació. Aquesta és una activitat formativa on es comparteixen espais de debat i diàleg sobre aspectes relacionats amb la pràctica interpretativa, amb l’objectiu d’incorporar models de treball en equip i interdisciplinari en la realització de les investigacions sobre nous models de la pràctica interpretativa.
 

Jornada d’Abstracció a La Pedrera

El diumenge 6 de novembre, de 10 a 14 h, tindrà lloc una jornada temàtica a La Pedrera entorn de l’abstracció amb visites comentades, tallers, breus xerrades informals i l’acompanyament musical dels estudiants del Seminari d’Interpretació de l’ESMUC. Totes aquestes activitats tractaran d’endinsar els assistents en un dels llenguatges artístics més apassionants de la segona meitat del segle XX. La jornada serà una oportunitat per aprofundir en l’exposició des de mirades diferents.

Més informació:

Programa d’intervencions musicals (6-11-2022)

10:45 Intervenció al hall: 
Álvaro Ayuso, Íñigo Dúcar, Carles Girbau, Anna Espejo, Ignació Álvarez, Pau Andreu, Alicia Ibáñez, Maria Erra, Aina Hujic, Georgina Masanes, Thomas Peel, Xavier Martorell, Elena Rodríguez, Xavier Querol, Jordi Riera, Mario Capone.  
 
12:05 Intervenció davant el quadre d’Antonio Saura Brigitte Bardot
Louanna Cleries (clarinet), Pep Ignacio (saxòfon), Ariana Pérez (fagot), Carla Aguilar (oboè), Pau Torres (trompa), Estela Serrano (flauta), Alexandra Grahmann (violí), Carmen Guerra (violí). 
 
12:45 Intervencions: davant el quadre d’Antonio Lorenzo i l’altra davant el quadre de Sara Grillo:  
Xavier Martorell (oboè), Georgina Masanes (clarinet), Maria Erra (violí), Anna Espejo (viola), Aina Hujic (violí). 

Ignacio Álvarez (viola), Pau Andreu (violí), Elena Rodríguez (violí), Xavier Querol (violí) 
 
13:20 Intervencions: Al voltant del mòbil  de Calder; davant el mòbil d’Eusebio Sempere; i davant “Espejo del sol”, de Manuel Rivera:
Martí Badia (trombó), Ana LLadó (clarinet), Núria Ortí (saxo), Roger Borràs (oboè). 
Olga Prats (violoncel), Abel Antón (violí), Roger Beroy (violí) Gerard Araníbar (viola).  
 
13:55 Intervenció final al hall:
Olga Prats, Martí Badia, Ana LLadó, Abel Antón, Núria Ortí, Pep Ignacio, Estela Serrano, Alexandra Grahmann, Carla Aguilar, Gerard Araníbar, Ariane Pérez, Oriol Masdeu, Eugenia Noguera, Louanna Cleries, Pau Torres, Carmen Guerra, Roger Borras, Roger Beroy, Erika Denise González.  
 

Consulteu la web de la Fundació Catalunya La Pedrera per obtenir informació sobre les entrades.