Publicat el 23 de febrer de 2023

Comparteix a:

Arriba ‘Contrebasse Soirée’ al Dimarts Toca ESMUC 

Contrebasse Soirée
Dimarts Toca ESMUC: Contrebasse Soirée.

Dimarts 28 de febrer. 18:15 h. Sala d’Orquestra de l’ESMUC. Accés lliure.

El contrabaix protagonitzarà el Dimarts Toca ESMUC del 28 de febrer, on sonaran Montag, Bottesini i Mišek.

El proper dimarts 28 de febrer, el cicle Dimarts Toca ESMUC rep la Contrebasse Soireé de la mà de Sergio González, Lina Humbel i Núria Casas, tots i totes estudiants de l’ESMUC. 

El repertori escollit per a aquest concert forma part d’una selecció de compositors de corda nascuts entre el segle XIX i XX. Durant aquest període de temps, el contrabaix modern va conquerir un enorme prestigi a través de l’acció d’un grup de virtuosos que van renovar la seva tècnica i la van portar a alçades comparables a les de qualsevol altre instrument de l’orquestra. 

La Sonata en Mi menor de Vilmos Montag (1908-1991), la primera de les cançons que sonarà, és poderosa i dramàtica, tendra i lírica, però sempre amb un rerefons fosc, inquietant i amenaçador. El compositor coneixia el gran potencial del seu germà Lajos, al qual va dedicada l’obra, i va produir un treball que ofereix desafiaments tant musicals com tècnics en la mateixa mesura. Després d’aquest inici, els intèrprets tocaran dues obres de Giovanni Bottesini, un dels músics italians més importants del segle XX gràcies a la seva triple faceta de contrabaixista, director d’orquestra i compositor. Finalment, el conjunt també retrà homenatge a Adolf Mišek (1821-1889), un dels contrabaixistes moderns més cèlebres que va dividir la seva carrera entre la seva pàtria, Bohèmia, i Viena.

Contrebasse Soirée

Sergio González Cariñana neix a València l’any 2000. Inicia els estudis de contrabaix al conservatori municipal de música José Iturbi de València. Ha participat activament en orquestres joves i projectes com la JOSC, la JOGV, la JOL, el PIO, l’Acadèmia Barenboim-Said i l’AOM, entre d’altres. En l’àmbit professional ha col·laborat amb orquestres com l’OV, l’OCV, l’OSG, la Franz Schubert Filharmonia, la GIO Symphonia i l’OBC. L’any 2022 va ser convidat a participar com a músic de l’orquestra al Festival Pablo Casals de Prades, així com a la gira del violinista Maxim Vengerov pel Regne Unit amb l’Orquestra de Brasov (Romania). 
 

Geissel’s Concertstuck for Double Bass | Sergio González Cariñana

Lina Humbel va néixer a Brugg el 1999. Després de completar els seus estudis a la Kantonsschule Aarau, va assistir primer al Pre-College de la Musik-Akademie Basel i després va completar el seu grau superior de música a la Hochschule für Musik FHNW Basel. Va adquirir una important experiència musical a la Jugendsinfonieorchester Aargau, la Junge Sinfoniker Basel, la Schweizer Jugendsinfonieorchster i la Neues Orchester Basel, entre d’altres. Des del 2022 és membre de la Gustav Mahler Jugendorchester (GMJO) i ha tingut l’oportunitat de treballar amb directors com Theodor Currentzis, Jukka-Pekka Saraste, Daniele Gatti i Jakub Hrůša. Com a balanç, fa 5 anys que toca en festivals i concerts amb la seva banda Otrava (gypsy jazz, klezmer).

Núria Casas Coll, Nascuda a Manresa l’any 2000 inicia els estudis de contrabaix amb set anys al Conservatori Municipal de Música de Manresa. Ha participat en diversos projectes de l’OBC, l’OSV, la CMC, la JONC i l’Acadèmia Barenboim-Said a Sevilla. Pel que fa a la projecció internacional, el 2021 va formar part de l’orquestra del Festival Pablo Casals (França) i va ser alumna de l’Acadèmia Stauffer (Itàlia), el 2022 va participar en la gira que l’orquestra Berlinner Kammerphilarmonie va dur a terme per Aràbia Saudí i aquest 2023 ha estat seleccionada per formar part de l’acadèmia del Tyrolean Festival Erl (Àustria). El 2021 va rebre la Beca Anna Riera, destinada als estudiants de l’ESMUC d’últim curs amb un expedient acadèmic excel·lent, i la Beca Josep Maria Bernat per a Joves Instrumentistes de Cobla li va ser atorgada el 2020. Encara que la seva carrera estigui encarada a la música clàssica orquestral, participa constantment en projectes d’àmbits molt diferents com ara formant part de l’Orquestra de Música d’Arrels Catalanes des del 2021 i havent sigut membre de la cobla Marinada l’any 2022, entre d’altres.   

Núria Casas | Estudiant | Dones ESMUC

El cicle Dimarts Toca ESMUC és un cicle estable de l’Escola Superior de Música de Catalunya que mostra la diversitat d’estils i formats musicals que hi conviuen. L’alumnat de l’especialitat de Producció i Gestió de l’Escola col·labora en l’organització d’aquests concerts com a part pràctica de la seva formació.

Programa

Sonata en Mi menor, de Vilmos Montag (1908-1991)
Concert per a contrabaix en Si menor. Mov. 1 i 2, de Giovanni Bottesini (1821-1889)
Sonata No.2, Op.6. Mov 1, 2 i 4, d’Adolf Mišek (1875-1955)
Passione Amorosa per due Contrebassi, de Giovanni Bottesini (1821-1889)  
  

Intèrprets

Contrabaix
Lina Humbel
Núria Casas
Sergio González

Acompanyament
Astrid Steinschaden
Aitana Avilés

Més informació

Accés lliure amb aforament limitat a la capacitat de la sala.