Publicat el 26 de juny de 2024

Comparteix a:

L’ESMUC col·labora amb el cicle ‘Música, Ràdio, Barcelona’, del MUHBA, al Park Güell

Concert Muhba 2024

Concert ESMUC al Park Güell (arxiu MUHBA).

El Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) organitza el cicle de concerts Música, Ràdio, Barcelona, que tindrà lloc al Park Güell, els dijous d’estiu, a les 20.30 h, amb la col·laboració de l’ESMUC. El cicle, acompanyat també de projeccions cinematogràfiques i itineraris pel recinte converteixen el Park en un dels grans centres de l’estiu barceloní. L’entrada als concerts és gratuïta amb reserva prèvia.

  • Dijous: 27 de juny, 4, 11 i 18 de juliol.

  • 20:30 hores

  • Plaça de la Natura. Park Güell


Els concerts comencen el 27 de juny, i durant quatre dijous consecutius, se celebraran a la plaça de la Natura del parc (la balconada amb vistes sobre Barcelona). El primer concert està dedicat a Josep Anselm Clavé, i es titula Josep Anselm Clavé i el seu temps: Renaixença, associacionisme i república, que serà protagonitzat per la formació De Canendi Elegantia, un grup de vuit veus masculines centrat en la interpretació del repertori polifònic de música antiga, i que compta amb la direcció del professor de l’ESMUC, Francesc Garrigosa. La presentació del concert anirà a càrrec de la professora de Musicologia, Anna Costal.  

La segona proposta, el 4 de juliol, és un homenatge del Cor de Cambra de Granollers a la figura de Josep Anton Clavé, introductor i primer promotor de l’art coral a Catalunya, que es titularà Venim de Clavé!. L’11 de juliol és torn del Barcelona Jazz Revival amb una proposta titulada Barcelona, capital del jazz.  

La cloenda del cicle musical serà el 18 de juliol i anirà a càrrec de l’orquestra de cambra Ars Movens, grup col·laborador a l’ESMUC, format per estudiants i graduats del centre, que protagonitzarà el concert Clàssics a la ràdio, en homenatge al centenari de la ràdio a Barcelona. El repertori d’aquesta proposta està vinculat a les programacions clàssiques que es feien durant els anys inicials de la ràdio a Barcelona. Als estudis hi actuaven orquestres de cambra que tocaven la música en viu i en directe, i que sonava per antena. Aquest era el consum de clàssica més popular d’aquells anys, el que arribava a totes les llars a través de la ràdio.

Més informació

Accés gratuït amb reserva prèvia.

Concert ESMUC ‘La Cobla de la República’. M