Publicat el 3 de maig de 2024

Comparteix a:

Taller: Tècniques d’arc de la viola de gamba al violoncel

Viola De Gamba

Viola da Gamba.

Dissabte 11 de maig se celebrarà la conferència “Tècniques d’arc de la viola de gamba al violoncel. Aproximació i usos històrics” que comptarà amb un taller i una xerrada prèvia dirigida especialment a l’alumnat de violoncel de l’ESMUC. La ponència la durà a terme el violoncel·lista i violagambista Rafael Sánchez Guevara, professor de la Facultat de Música de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM). L’accés és lliure i cal confirmar l’assistència al correu electrònic oaymami@esmuc.cat, indicant nom, cognoms i instrument. 

  • Dissabte 11 de maig.

  • D’11:00 h a 13:00 h.

  • A353.


Sobre la xerrada i el taller

Durant la xerrada s’examinaran una selecció de fonts històriques que aporten detalls sobre les tècniques d’arc de la viola de gamba i es plantejarà la seva potencial aplicació al violoncel, tenint en compte l’estès ús de l’empunyadura de l’arc amb la mà amb supinació, amb el palmell de la mà cap amunt, principalment associat a la viola de gamba. 

També s’observaran diferents tractats (Ganassi, Simpson, Rousseau, Danoville, Loulié, Corrette) i iconografies acompanyades d’una sessió pràctica per aprendre les diferents pràctiques i tradicions històriques d’empunyadures d’arc.

Més informació

Accés lliure amb reserva prèvia.

Rafael Sánchez Guevara, ponent de la xerrada, tocant la viola de gamba.