Erica Wise

Departament de Música Clàssica i Contemporània

ewise@esmuc.cat

Violoncel
Cambra

Ericawise

Formació

Erica Wise va inicià els seus estudis musicals a l’edat de cinc anys, i els de violoncel als nou quan vivia a Göttingen, Alemanya.

Graduada als conservatoris de Peabody i New England, posteriorment va estudiar violoncel barroc al CNR de Paris becada per la Harriet Hale Woolley Fellowship.

Els seus mentors principals han estat Ronald Thomas, Colin Carr, David Simpson, Larry Lesser i Gary Hoffman. També ha rebut una gran influència de les ensenyances de Ferenc Rados

Concerts

Ferma valedora de la música composta a la nostra època, ha estrenat obres tant a nivell nacional com internacional, bé com a solista o com a membre de Funktion, de compositors com Yuval Gotlibovich, Joan Magrané, Octavi Rumbau, Tristan Perich, Óscar Escudero, Jakob Kirkegaard o Hanne Darboven.

Trajectòria

L’Erica és membre fundadora del Dalia Quartet i de Funktion. Com a solista ha treballat amb els directors Michael Stern i Keith Lockhart, entre altres, actuant a l’Aspen Music Festival i al Jordan Hall de Boston, MA.

Apassionada intèrpret de música de cambra, col·labora habitualment amb artistes com Kennedy Morreti, Lluïsa Espigolé, Cuarteto Quiroga, membres del Cuarteto Casals entre altre

Docència

Com a professora, ha donat cursos a Espanya i Estats Units.

Actualment, és professora de violoncel i música de cambra a l’Escola Superior de Música de Catalunya i al Conservatorio Superior de Música del Liceu.