Sessió “El que no es veu no existeix: visibilització de les dones a la Biblioteca-CRAI de l’ESMUC” a les jornades Gender Sounds II
El passat dijous 16 de març al matí, la Montserrat Urpí-Cámara i la Laia Castellvell Guijarro de la Biblioteca-CRAI van presentar la comunicació El que no es veu no existeix: visibilització de les dones a la Biblioteca-CRAI de l’ESMUC a les jornades Gender Sounds II, una iniciativa per a promoure la perspectiva de gènere a la docència, recerca i pràctica musical.
En aquest aspecte, la Biblioteca-CRAI de l’ESMUC vol construir i fomentar les dones músiques com a temàtica amb la visió d’esdevenir una biblioteca de referència en dones i música. Les accions dutes a terme pretenen visibilitzar la producció musical feta per dones, així com promoure i afavorir l’estudi i la investigació sobre les dones en tots els vessants de l’àmbit musical.
Per tant, per visualitzar la participació de les dones en l’àmbit de la música cal posar en valor la seva contribució i fomentar el seu empoderament com a protagonistes i creadores. Amb aquest objectiu, la Biblioteca-CRAI ha desenvolupat diferents accions al llarg dels últims anys: adquisicions de documents musicals creats, interpretats o referits a dones; canvi de la concepció del gènere en la classificació dels llibres; creació d’un catàleg de compositores; exposicions temàtiques i revisió del llenguatge de la web.
A la sessió es van exposar cada una d’aquestes línies d’acció detallant les motivacions, els dubtes i les dificultats que s’han trobat i s’apuntaran les futures iniciatives de la Biblioteca-CRAI encaminades a la consolidació dels valors de la inclusió, la igualtat i la difusió de la creació musical femenina.
Podeu recuperar la sessió sencera al canal de l’ESMUC.