Publicat el 28 de juny de 2024

Comparteix a:

Representació massiva de l’ESMUC a la 5a edició dels Premis Alícia 2024 

Premis Alicia 2024 1

Lliurament dels Premis Alícia 2024.

El passat 20 de juny es va celebrar la gala dels V Premis Alícia 2024 de l’Acadèmia Catalana de la Música, a la Sala Oriol Martorell de L’Auditori de Barcelona. Un total d’11 projectes i persones van ser reconegudes en les diverses categories entre les quals graduats i graduades de l’ESMUC n’han obtingut una gran representació. Bona part de les categories importants l’han guanyat graduades i graduats de l’ESMUC, com ara Raquel García-Tomás, Sílvia Pérez Cruz, Marco Mezquida i els membres del Quartet Gerhard.

Llista de guanyadores/ors 

Raquel García-Tomás: Premi a l’Autoria (Alexina B). 

Sílvia Pérez Cruz: Premi a la Producció Discogràfica (Toda la vida, un día). 

Quartet Gerhard: Premi a la Interpretació. 

Marco Mezquida: Premi a la Internacionalització. 

Els Premis Alícia són el reconeixement anual que atorga l’Acadèmia Catalana de la Música amb l’objectiu de projectar i promocionar de manera transversal els valors artístics, culturals i socials de la música. Enguany, la periodista i humorista Ana Polo ha presentat l’acte, que ha comptat amb cinc actuacions musicals: l’Orquestra Àrab de Barcelona, La cantant i trompetista Alba Careta (graduada de l’ESMUC) amb Henrio, Maria Jaume i el guitarrista Toti Soler

A més dels noms que han rebut premi, però, el llistat de finalistes vinculats/des a l’Escola Superior de Música de Catalunya també ha estat molt extens, cosa que cal interpretar com un reconeixement al seu treball musical al llarg de l’any i com la confirmació de l’excel·lent nivell musical i creatiu dels graduats i graduades de l’ESMUC. 

Llista de finalistes

Sílvia Pérez Cruz: Premi a l’Autoria i Premi al Directe (Toda la vida, un día), Premi a la Interpretació, Premi a la Internacionalització. 

Marco Mezquida: Premi a l’Autoria (Tornado). 

Alba Careta i Henrio: Premi a la Producció Discogràfica (Udolç). 

Núria Rial: Premi a la Interpretació, Premi a la Internacionalització. 

Meritxell Neddermann: Premi a la Interpretació. 

Raquel García-Tomás: Premi a la Inter-disciplina i al Directe (Alexina B), Premi a la Internacionalització. 

Clara Aguilar: Premi a la Inter-disciplina (Banda Sonora Original del llargmetratge Creatura). 

Arnau Obiols:  Premi al Talent Emergent. 

Júlia Colom: Premi al Talent Emergent. 

Barcelona Art Orchestra (amb Lluís Vidal com a director i amb la participació de Carme Canela): Premi al Directe (50 aniversari del Zeleste i Homenatge a Jordi Bonell). 

Rita Payés: Premi a la Internacionalització. 

Més informació