Publicat el 9 de desembre de 2024

Comparteix a:

Presentació del projecte ‘Cordes’ creat per alumnat graduat de l’ESMUC

Projecte Cordes

Cicle de música de cambra ‘La Modesta’, Mataró. Imatge de Xènia Sola.

El pròxim dijous 12 de desembre a l’Aula A353 de l’ESMUC, el conjunt de cordes format per l’alumnat graduat Ariadna Rodríguez, Nina Sunyer i Esther Gutiérrez, conjuntament amb Albert Castan i Caroline Vischer presentaran el projecte Cordes; un dels projectes guardonats amb una de les Beques Barcelona Crea de l’edició del 2024. La presentació serà en format de debat i es podran escoltar moviments de les obres d’Emilie Mayer i Jordi Cornudella, pensades per a un repertori amb quintet de cordes. L’accés és lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.

  • Dijous 12 de desembre.

  • 19:30 hores.

  • Aula A353.


Sobre la sessió

L’esdeveniment, obert a l’alumnat, professorat i altres persones interessades, té com a objectiu compartir el procés creatiu i la preparació d’aquest quintet de cordes. Durant la trobada es vol obrir conversa al voltant de diferents temes clau de la música i la creació, intercalant-ho també amb la interpretació d’obres inèdites que seran enregistrades aquest gener. 

Entre els punts de debat destacats hi ha: l’enregistrament de repertori inèdit tant de nova creació com del segle dinou, la responsabilitat i el criteri a l’hora d’escollir el repertori, i els recursos públics com les Beques Barcelona Crea i el procés fins a obtenir-les, entre altres. 

Intèrprets

Ariadna Rodríguez Masafrets, violí. 

L’Ariadna és violinista, nascuda a Mataró. En el camp de la nova creació ha estrenat l’integral de cambra de la compositora contemporània Claudia Baulies amb l’Akva Ensemble i ha tocat en el projecte Blau Salvatge de nova creació i jazz, entre d’altres. Col·labora amb formacions com l’Ensemble 216, Quartet Lîla, Quartet Moana, Ensemble Fuster, Camerata Penedès, Schubert Filharmonia, o Simfònica del Vallès. 

Esther Gutiérrez Redondo, violí. 

Esther Gutiérrez finalitza el grau superior a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb Abel Tomàs (Quartet Casals), i estudia el màster a la Universität Mozarteum de Salzburg amb Lavard SkouLarsen. Fascinada pel repertori de música de cambra, forma el Duo Delibes, de piano i violí. Actualment, és membre de l’Orquestra Filharmònica de Baden-Baden (Alemanya), en qualitat d’ajuda de solista dels primers violins. 

Nina Sunyer Vidal, viola. 

Nascuda a Girona, estudia a Barcelona amb Ashan Pillai i a Köln amb Matthias Buccholz, a la vegada que es forma en música de cambra amb professorat com el Quartet Casals, Harald Schoneweg, Aldo Mata o Kai Gleusteen. Com a estudiant, és becada per les Fundacions BBVA, Anna Riera, Fundació Güell i la Generalitat de Catalunya. A més, és solista de viola de la Joven Orquesta Nacional de España. 

Caroline Vischer, viola. 

Caroline Vischer comença els estudis al Conservatori de Ginebra, obté el Grau Superior de viola a l’Escola Superior d’Arts de Zurich i finalitza el Màster a l’Escola Superior de Música de Freiburg amb Wolfram Christ. Actualment, és músic freelance, i col·labora amb orquestres com la Swiss Orchestra, la Dogma Chamber Orchestra, la Estonian Festival Orchestra o Würth Philharmoniker. 

Albert Castán Cochs, violoncel. 

Nascut a Reus el 1994, estudia amb Roel Dieltiens a la universitat d’arts de Zurich, on finalitza el grau superior l’any 2016. Més endavant, estudia amb Ulrich Voss i Valentin Radutiu a Berlin. Durant la seva carrera ha participat en diversos festivals internacionals de violoncel i de música de cambra als Països Baixos, Alemanya, Suïssa, Bèlgica, Àustria, França i Espanya treballant amb músics com Louise Hopkins, Leoind Gorokhov, Yura Lee, Wolfgang Emanuel Schmidt, Cristoph Richter, Hariolf Schlichtig. 

Corda 1
Corda 2
Més informació

Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.