Publicat el 11 de març de 2022

Comparteix a:

Nova edició del cicle Llibres & Música

Llibres i música

El Departament d’Estudis Culturals i Musicals de l’Escola Superior de Música de Catalunya ha impulsat una nova edició del cicle Llibres & Música. Després d’un any d’aturada obligada a causa de la pandèmia, el cicle retorna amb una novetat en l’espai: enguany, el cicle es celebrarà a la Biblioteca Vapor Vell del barri de Sants de Barcelona. L’objectiu d’aquest cicle és promoure la lectura i la difusió de nous llibres de l’àmbit de la musicologia. El cicle, que s’estendrà des del proper 15 de març fins al 5 d’abril de 2022 i s’emmarca dins l’assignatura de Seminari de musicologia, comptarà amb quatre presentacions de llibres de diferents autors de l’Estat espanyol: Sara Arenillas Meléndez, Luca Chiantore, Cristina Roldán Fidalgo i Oriol Brugarolas.

Cicle Llibres & Música

Dimarts 15, 22, 29 de març i 5 d’abril, 18.30 h
Biblioteca Vapor Vell

La primera sessió anirà a càrrec de Sara Arenillas Meléndez. Aquesta tindrà lloc el dimarts 15 de març de 2022 a partir de les 18.30 h . En el transcurs del mateix presentarà el llibre Discursos, identidades y transgresión en la música popular española (1980-2010). El caso del glam-rock (SEDEM, 2021).  Professora de la Universitat de La Laguna (Tenerife), les seves línies d’investigació es centren en els estudis culturals i les músiques populars urbanes. La seva tesi és precisament la que ha propiciat aquest llibre, que ha adoptat el mateix títol. 

En l’esmentat llibre, s’explora la permeabilitat i el caràcter transgressor del concepte glam, lligant-ho a altres conceptes relacionats com l’autenticitat, el cosmopolitisme i la modernitat. Per a realitzar l’estudi, no només s’han utilitzat gravacions de cançons sinó també fotografies, portades de discs, materials audiovisuals (enregistraments en viu i videoclips), així com retalls literaris de la premsa i lletres de les cançons.

Les següents sessions del cicle tindran lloc els dies 22 de març (Luca Chiantore), 29 de març (Cristina Roldán Fidalgo) i 5 d’abril (Oriol Brugarolas).