Publicat el 18 de novembre de 2021

Comparteix a:

Marco Mezquida, Premi Enderrock de la Crítica

Marco Mezquida

El disc Talismán, de Marco Mezquida s’emporta el premi de la crítica al Millor Disc de Jazz en la quarta edició dels Premis Enderrock de la Música Balear.

El dijous 25 de novembre se celebrarà a Palma la gala dels Premis de la Música Balear 2021, on es farà el lliurament de diversos guardons en les categories de pop-rock, músiques urbanes, cançó d’autor, folk, jazz i clàssica.

Els candidats han estat seleccionats entre tots els discos d’artistes balears editats entre setembre del 2020 i agost del 2021, per una vintena de periodistes i professionals de la música vinculats a la revista Enderrock i als principals mitjans de comunicació de les illes.

Talismán, millor àlbum de jazz

Talismán (2020, autoeditat) és un treball que beu de clàssics com Granados, Turina i Albéniz, de l’arrel popular d’Eliseo Parra i Coetus i del jazz de Keith Jarret. Mezquida al piano, Martín Meléndez al violoncel i Aleix Tobias a les percussions interpreten a trio deu composicions del mateix Mezquida, a més d’una personal versió del Romanç de na Cecília.

Marco Mezquida (Maó, 1987) es va graduar a l’ESMUC l’any 2009, i ja ha esdevingut  una de les figures més brillants i prometedores de l’escena europea. Ha estat elegit Premi Enderrock a millor disc de jazz els anys 2014 i 2017, i Premi Especial del jurat per Conexión (Taller de Músics, 2018) amb Chicuelo. També ha estat escollit quatre vegades Músic de l’Any per l’Associació de Músics de Jazz de Catalunya.