L’Orquestra Simfònica de l’ESMUC, a l’acte de cloenda de l’Any Àngel Guimerà
Any Àngel Guimerà.
El dimarts 26 de novembre, a les 19 h, tindrà lloc al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) l’acte de cloenda de l’Any Àngel Guimerà, sota la direcció artística d’en Xavier Albertí i amb la participació de l’Orquestra Simfònica de l’ESMUC, dirigida per Xavier Puig. Durant l’acte, es podrà gaudir d’interpretacions musicals de l’obra de Guimerà, a més de lectures de textos de les seves facetes de poeta, dramaturg i home cívic. L’Any Àngel Guimerà és organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes i l’Ajuntament del Vendrell. L’entrada a l’acte és gratuïta amb reserva.
L’Orquestra Simfònica de l’ESMUC posarà la banda sonora a l’espectacle de cloenda, amb diferents obres, com una ària de Gal·la Placidia, de Jaume Pahissa i Àngel Guimerà. També interpretaran una altra ària per a soprano d’Euda d’Uriach, d’Amadeu Vives i Àngel Guimerà, i el cuplet de Cándida Pérez, de La muller d’en Manelic, per a veu i piano. L’acte es tancarà amb la versió simfònica de la Santa Espina i un cor de 200 cantaires.
L’acte de cloenda, que tindrà una durada d’una hora, reunirà a diferents personalitats que faran lectures de textos de l’autor i parlaran sobre les seves diferents facetes. Amb la direcció artística del dramaturg, i exdirector del TNC, Xavier Albertí, també hi participaran Toni Comas, Albert Prat, Rosa Renom, Joan Martín Royo, Aina Sànchez, la Coral Càrmina, la Coral Polifònica de Puig-Reig, l’Orfeó l’Atlàntida.
Celebració Guimerà
L’Any Àngel Guimerà, impulsat pel Departament de Cultura a través de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) per commemorar el centenari de la mort de l’escriptor, es va presentar el mes de gener passat. Els seus objectius giren al voltant de tres eixos: l’obra del dramaturg, la seva significació com a poeta i el paper determinant de Guimerà com a verbalitzador del catalanisme i activista a favor dels drets humans. La commemoració vol eixamplar el coneixement de la seva obra dramàtica més enllà dels títols més habituals, plantejar el debat sobre la validesa de la seva obra poètica i, finalment, revisar la seva posició respecte del catalanisme i la significació d’actes com el discurs en català com a president de l’Ateneu Barcelonès el 1895.
Durant tot l’any s’ha realitzat una àmplia oferta de dramatúrgia, cinema, exposicions, conferències, jornades d’estudi i recitals de la seva poesia. Totes les activitats han permès que Guimerà es faci present a les llibreries, a les biblioteques, als teatres, als centres culturals i ateneus, a les escoles, als centres d’ensenyament secundari i a les universitats en tot el seu abast.
Més informació
Accés lliure amb reserva prèvia.