Publicat el 14 de març de 2024

Comparteix a:

L’ESMUC col·labora amb el nou cicle Clàssica Oberta organitzat per l’Orfeó Lleidatà

Photo 2024 02 26 12 05 20 1

Roda de premsa de presentació del cicle Clàssica Oberta.

L’Orfeó Lleidatà estrena un nou cicle en format cafè-concert en el qual estudiants de l’Escola Superior de Música de Barcelona (ESMUC) participaran en dos dels tres concerts: La màgia de la veu el 6 d’abril i La música de cambra el 20 d’abril. Els representants de l’Escola en aquest cicle són Iris Miralles, soprano; Aina Gascó, piano; Enrique Padilla, baríton; María Trigueros, piano; i el Trio Tragique amb Antonio Cruzado, clarinet; Adela Beiro, viola; i Marta Infante, piano. 

  • Del 9 de març al 21 d’abril

  • 20:00 hores

  • Espai Orfeó de Lleida


Clàssica Oberta és la nova aposta de l’Espai Orfeó de Lleida per transformar els concerts de música clàssica en una experiència més informal, propera i accessible al gran públic. Seran en format cafè-concert amb servei de bar i comptaran amb la figura d’un conductor que generarà diàleg entre músics i públic, Mario Peña y Lillo. Ell dinamitzarà els concerts per tenir una experiència més propera entre intèrprets i oients. Aquest cicle disposa de la col·laboració d’alumnat de l’ESMUC i el suport de la Fundació Horitzons 2050. 

Les propostes musicals estan pensades perquè qualsevol persona pugui gaudir d’una experiència diversificada amb estils, èpoques i intèrprets diferents. Els futurs talents emergents d’arreu del país podran demostrar totes les seves capacitats en un cicle amb el qual la Fundació Orfeó Lleidatà vol reinventar els concerts de música clàssica per fer-la més accessible i obrir-la a nous públics.   

Les propostes de l’ESMUC
La màgia de la veu

Les dues parelles d’intèrprets, la soprano Iris Miralles i la pianista Aina Gascó, i el baríton Enrique Padilla i la pianista María Trigueros, ens oferiran un concert dedicat al Lied, on música i poesia s’uneixen en una sola expressió per transportar-nos des de la més lluminosa felicitat, fins a la més profunda melancolia. La màgia de la veu i el lied seran les grans protagonistes d’aquest concert amb una acurada selecció de cançons. Des de la puresa romàntica de Franz Schubert, passant per la subtilitat impressionista de Claude Debussy, fins a la força d’un dels grans del segle XX, Leonard Bernstein. El concert tindrà lloc el 6 d’abril, a les 20 h. Més informació.

Foto La Magia De La Veu 1024x768 1
La màgia de la veu.
La música de cambra

El jove trio de clarinet, viola i piano, forma part d’una formació instrumental no massa convencional en les agrupacions de música de cambra. La mateixa singularitat té el seu repertori, que ens permetrà redescobrir obres perdudes en el temps de compositors que van tenir un gran reconeixement a la seva època. Sota el mestratge del repertorista Kennedy Moretti, el Trio Tragique ens proposa un apassionant viatge per les obres d’alguns dels grans oblidats del romanticisme musical, com Max Bruch o Carl Reinecke. El concert tindrà lloc el 20 d’abril, a les 20 h. Més informació.

La Musica De Cambra Classica Oberta 1
La música de cambra.
Més informació

Accés amb entrada de pagament.

Concert de cambres. Dimarts Toca ESMUC.