Publicat el 24 de febrer de 2023

Comparteix a:

Exposició en homenatge a la pianista Alícia de Larrocha

Centenari Alicia de Larrocha

Del 24 de febrer al 31 de març, el vestíbul de l’ESMUC acull una exposició itinerant sobre la pianista de Barcelona

Amb motiu del centenari del naixement d’Alícia de Larrocha (1923-2009), l’ESMUC ha organitzat una exposició itinerant al vestíbul de l’Escola per tal de donar a conèixer a l’alumnat, especialment al de piano, alguns aspectes que els puguin interessar sobre la figura de la pianista. L’exposició estarà oberta al públic a partir del 24 de febrer, coincidint amb la celebració del VIII Piano Fòrum del mateix cap de setmana, i es podrà veure fins al 31 de març de 2023.

Entre els diferents punts en què se centra l’exposició, cal destacar un repàs detallat de curiositats generalment desconegudes no només sobre la seva vida personal, sinó també de la seva trajectòria com a intèrpret musical. Així doncs, seccions senceres estan dedicades al criteri musical de l’artista i als seus hàbits a l’hora d’estudiar i interpretar qualsevol obra. Finalment, també s’inclou un recull de fotografies històriques en referència a la seva vida, així com altres de partitures personals de la pianista amb anotacions pròpies.

L’Any Alicia de Larrocha

El 2023 es compleixen 100 anys del naixement d’Alícia de Larrocha, i per això l’exposició que inaugura l’ESMUC s’adhereix a les activitats commemoratives de la que és una de les pianistes més importants del segle XX. Nascuda l’any 1923, la seva vocació musical es va manifestar de manera precoç quan era una nena i gràcies al mestre Frank Marshall, continuador de l’escola d’Enrique Granados, Alícia va poder desenvolupar tot el talent arribant a fer una carrera artística de gran magnitud. Al llarg de més de setanta anys, va tocar prop de quatre mil concerts per tot el món, a les sales més rellevants i amb les orquestres i directors de més prestigi. A més, va guanyar diversos premis importants, incloent-hi cinc Grammy i el Premi Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya.

Larrocha és actualment reivindicada per tots aquests aspectes, i és principalment apreciada pel seu virtuosisme i la seva expressivitat. A més, és una figura que ha tingut molta importància en la promoció de la música espanyola i catalana a través de la seva interpretació i en la formació de nous i noves pianistes.

Exposició Alicia de Larrocha

Aquesta activitat forma part del programa de la celebració dels 100 anys del naixement d’Alícia de Larrocha.

Logo Any Alicia de Larrocha