Publicat el 9 de gener de 2024

Comparteix a:

Estudiants de l’ESMUC participen en el cicle Música Z als centres cívics de Barcelona

Imatge Musica Z 1

Música Z.

Quatre formacions d’estudiants de l’ESMUC participen de l’11 de gener al 21 de març en el cicle Música Z que organitza l’Ajuntament de Barcelona a través de l’ICUB, juntament amb estudiants del Conservatori Superior del Liceu, el Taller de Músics i l’Escola Jam Session. La iniciativa acosta als barcelonins el talent de l’alumnat d’estudis superiors de música de la ciutat. Els concerts tindran lloc als centres cívics i centres culturals de Barcelona.

Els representants de l’Escola en aquest cicle són Albert López, percussionista de música antiga; Paula Piñero i Sandra Kellan, duet de guitarra i contrabaix; Sessions de Live coding, a càrrec d’estudiants de l’especialitat de Sonologia; i el Trio de flabiols, amb Mar Vilar, Mariona Lluna i Carla Mallarach.

  • De l’11 de gener al 21 de març

  • Diferents horaris

  • Centres cívics i culturals de Barcelona


El cicle s’organitza com un programa d’audicions comentades, donant l’oportunitat als artistes d’interpretar les seves propostes en directe davant del públic, part fonamental del procés d’aprenentatge i adquisició d’experiència. També és una ocasió única per al públic de conèixer futurs talents, així com de descobrir una gran diversitat d’estils i llenguatges musicals. Aquesta és la tercera edició d’aquest cicle que neix d’un anterior denominat Música>BCN, on també van participar graduats de l’ESMUC i que es va desenvolupar pels centres cívics de la ciutat.

El circuit Música Z, que va néixer l’any 2022, s’impulsa a través d’una iniciativa de l’Institut de Cultura de Barcelona, la col·laboració de les Escoles Superiors de Música de la ciutat i la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona. Enguany consolida el seu recorregut arribant a dotze escenaris de proximitat i s’estrena al Districte d’Horta – Guinardó. Cada formació oferirà tres concerts a tres centres cívics de la ciutat.

Entrades gratuïtes

Com en les altres edicions, les entrades a les audicions són gratuïtes. Es poden reservar des del web de cada centre, excepte a Can Verdaguer i al Carmel. En tots els casos, l’entrada és lliure i amb aforament limitat.

La programació es pot consultar al programa en paper que hi haurà als equipaments i a les xarxes, a través de l’etiqueta #MúsicaZ.

Les propostes de l’ESMUC:

Albert López. Percussió de música antiga
Albert López ha acabat els estudis de grau d’Interpretació en Percussió Històrica a l’Escola Superior de Música de Catalunya l’any 2023 i actualment cursa el Màster en recerca musical en la mateixa institució. Per a aquest concert interpreta un tast del seu repertori, des d’un solo de castanyoles d’autoria pròpia fins a l’obra Riq solo, de Yousif Sheronick, un percussionista especialitzat en la música del Brasil, Índia, Àfrica i l’Orient Mitjà i que experimenta totes les possibilitats tècniques i sonores del riq, un instrument d’origen àrab semblant a la pandereta.
Intèrprets: Albert López, percussionista. Becat per la Fundació Anna Riera.

Albertlopez14 1
Albert López.

Paula Piñero & Sandra Kellan. Duet de guitarra i contrabaix
El duo format per Paula Piñero i Sandra Kellan fusiona la sensibilitat i la delicadesa del seu art en un recull de cançons pròpies de cada projecte personal. Acompanyades només per una guitarra i un contrabaix, deixen les veus com a protagonistes. El repertori s’alimenta de cançons en què totes dues potencien la sinergia que tenen tant a la vida com a la música.
Intèrprets: Paula Piñero, veu i contrabaix; Sandra Kellan, veu i guitarra.

Paulapinerosandrakellan14 1
Paula Piñero i Sandra Kellan.

Sessions de Live Coding. Estudiants de Sonologia
Les sessions de live coding són una pràctica artística d’obertura i exploració del codi en què es programen música i visuals en directe mentre el codi es projecta en una pantalla. D’aquesta manera, la programació es converteix en un esdeveniment festiu que es pot gaudir de forma col·lectiva.
La codificació en viu és una tècnica cada cop més popular com una forma d’arts escèniques, generalment de forma improvisada a través d’algoritmes per crear música electrònica experimental i que convida a ballar.
Intèrprets: Estudiants del grau de Sonologia de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Sessionslivecoding14 1
Sessions Live Coding.

Trio de flabiols. Conjunt de cambra de petit format
Aquest tercet de flabiolaires, en formació de cambra, interpreten un repertori que integra peces originals del grup, obres de Jordi León i Xavier Ventosa, així com arranjaments i adaptacions d’altres tipus de música. La tria mostra l’ampli ventall de possibilitats del flabiol i la seva versatilitat com a integrant d’un conjunt de petit format.
El flabiol té la particularitat que es toca generalment amb una mà. L’altra fa sonar una percussió, que pot ser un tamborí, timbal o bombo. Hi ha els flabiols secs i els flabiols de claus o de cobla, que són els que sonen en les sardanes, grups de música tradicionals i folk. És l’instrument més antic i representatiu de la música popular catalana.
Intèrprets: Mar Vilar, Mariona Lluna, Carla Mallarach, flabiol

Trioflabiols14 1
Trio de flabiols.
Més informació

Entrades gratuïtes. Consultar la reserva per a cada concert.