Publicat el 27 de juny de 2022

Comparteix a:

Estrena de l’òpera L’Assedio In Teatro del graduat Robin Sansen

Robin Sansen Esmuc

Robin Sansen, graduat de l’ESMUC.

Opera L’Assedio In Teatro (Robin Sansen).

Dijous 30 de juny a les 19 h. Centre Parroquial de Sant Pere de Ribes.
Diumenge 3 de juliol a les 20 h. Teatre de Sarrià (Barcelona).

Estrena de l’òpera L’Assedio In Teatro del graduat Robin Sansen a Sant Pere de Ribes i a Barcelona

Els propers dijous, 30 de juny (Centre Parroquial de Sant Pere de Ribes) i diumenge 3 de juliol (Teatre de Sarrià de Barcelona) tindrà lloc l’estrena de l’òpera L’Assedio in Teatro de Robin Sansen Calderó. Aquesta òpera serà interpretada per un elenc de solistes vocals, vinculats amb l’ESMUC, com ho són les sopranos Mao Miyoshi (Glaura), Aleksandra Gladysheva (Tegualda), Maëlys Robinne (Músic i ballarí), Kayla Portugal (Pianista repertorista del Teatre), Ariadna Moraleda (Soprano), els tenors Alberto Espinosa (Tenor), Andreu Miret (Prolonte da Zeno), Elías Torricelli (Tenor que fa tard) i el propi Robin Sansen (Calderini) a més del baríton Alejandro Chelet (Impresario). Junt amb ells una orquestra composta per estudiants de l’ESMUC i els Conservatoris de Barcelona i Badalona. La direcció anirà a càrrec de Robin Sansen i Patrick Valls.

Una opera buffa que gira al voltant de la paròdia del gènere operístic feta en ell mateix. L’òpera que es burla de l’òpera va ser un tòpic de l’opera buffa des de principis del segle XVIII. L’Assedio in Teatro té lloc en un teatre d’òpera, en el qual una companyia vol estrenar la nova òpera del compositor Calderini «L’Assedio di Barcellona» (El setge de Barcelona). Amb un llibret configurat a partir de textos d’òpera buffa dels s. XVIII i XIX, aquesta òpera de Sansen està escrita en un llengutage musical molt proper al de l’òpera de finals del s. XVIII i principis del XIX, amb models agafats de diferents òperes de compositors com Domenico Cimarosa, Giovanni Simone Mayr, Marcos Portugal, Gioacchino Rossini o, fins i tot, Gaetano Donizetti. Es tracta, com explica el mateix Robin Sansen, «d’una divertida comèdia, que segueix el tòpic de la anomenada “metaòpera”, present desde principis del s.XVIII. Amb una “mise en abyme” o teatre dins del teatre, ens endinsem entre bastidors, en la rebotiga de la preparació d’una òpera en un teatre, amb totes les seves dificultats. Tot abordat des de l’humor temàtiques com els capricis de les dives, els deliris de grandesa de l’empresari, del compositor, del poeta…». Una autèntica comèdia de situacions.

La primera posada en escena, el dijous 30 de juny a les 19 h, està organitzada per l’ Associació Centre Parroquial Sant Pere de Ribes i Lírica Ribes i estarà dividida en dues parts: a la primera s’interpretaran extractes de diferents òperes de #Rossini amb acompanyament de piano i a la segona una versió reduïda amb narrador de l’òpera ‘L’Assedio in Teatro’.

Robin Sansen dirigeix Il Barbiere di Siviglia (Sinfonia). 15 de març de 2022.

Calendari

  • Dijous, 30 de juny, 19 h. Sant Pere de Ribes. Centre Parroquial de Sant Pere de Ribes. MÉS INFORMACIÓ.

  • Diumenge 3 de juliol. 20 h. Teatre de Sarrià (Barcelona). ENTRADES.