Publicat el 27 d'abril de 2022

Comparteix a:

Thomas Riebl ve a l’ESMUC per conèixer els estudiants de corda

Riebl Viola Esmuc
Thomas Riebl a l’ESMUC

Divendres 29 d’abril, de 10h a 19h. Aula A356.

El violista austríac Thomas Riebl ve a l’ESMUC per impartir activitats lectives als estudiants de corda

El violista austríac Thomas Riebl serà aquest divendres 29 d’abril a l’ESMUC per impartir diferents activitats lectives per als alumnes de corda de l’escola. En la sessió de matí (10 h-13.30 h), Riebl realitzarà un taller sobre L’Art d’estudiar, el Tai Chi i la Cinquena Suite de Bach BWV 1011. A la tarda (16 h-19h), tindrà lloc la classe magistral on és previst que hi participin tres estudiants del quart curs de viola.

La sessió, oberta a tots els estudiants de corda de l’ESMUC, permetrà conèixer un intèrpret d’una trajectòria brillantíssima en haver actuat al costat d’importants orquestres de Chicago, Berlin i Viena, entre d’altres, al costat de directors com Claudio Abbado, Horst Stein, Edo de Waart, Andrew Davies o Sylvain Cambreling. Com a músic de cambra ho ha fet al costat de no menys mítics noms de Jessey Norman, Auréle Nicolet, Andras Schiff, Oleg Maisenberg, Elisabeth Leonskaja, Pierre-Laurent Aimard, Lars Vogt, Gidon Kremer, Benjamin Schmid, Isabelle Faust, Joshua Bell, Tabea Zimmermann, Natalia Gutman, Boris Pergamenschikow, Steven Isserlis, Sabine Meyer o els Juilliard i Tokyo String Quartet.

Membre, entre els anys 1972 i 1979, del Franz Schubert Quartett, Riebl ha estat professor al Mozarteum de Salzburg i ha enregistrat per segells discogràfics com ara RCA, Pan Classis i Hyperion Records. De la mà del lutier Bernd Hiller va desenvolupar un instrument de viola de cinc cordes amb els que ha pogut interpretar importants obres canòniques com la Sonata «Arpeggione» Franz Schubert o les Suites 5 i 6 de Johann Sebastian Bach, entre d’altres.

Thomas Riebl interpreta a J.S. Bach – Suite for lute in g minor, BWV 995

Aquestes sessions estan dirigides oberta als estudiants de corda de l’ESMUC.