Publicat el 27 de setembre de 2023

Comparteix a:

Dimarts Toca ESMUC: la cita setmanal amb la música de l’Escola

Dimarts Toca Esmuc 2023-2024

El cicle de concerts Dimarts Toca ESMUC que mostra la diversitat d’estils, formats musicals i propostes sorgides de l’Escola Superior de Música de Catalunya es posa en marxa un curs més, i ja van sis edicions. Aquest cicle estable afavoreix la participació dels diferents departaments del centre, així com la col·laboració dels estudiants de l’especialitat de Producció i Gestió que realitzen part de les seves pràctiques de formació. Els concerts tenen lloc, majoritàriament, a la Sala d’Orquestra de l’Escola, a les 18.15 h, i l’entrada és lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.

  • Dimarts d’octubre i novembre

  • 18:15 hores

  • Sala d’orquestra ESMUC


Estudiants, graduats i professorat de l’ESMUC oferiran les seves interpretacions i projectes en el marc d’aquesta nova edició del cicle. Els concerts volen mostrar a la ciutadania la feina acadèmica i musical que es desenvolupa al centre, les diferents especialitats que s’estudien, i les seves interseccions d’on sorgeixen noves experiències i propostes innovadores.

El cicle es desenvolupa en dues parts, una primera, a la tardor, que va del 10 d’octubre al 28 de novembre, i una altra, d’hivern que començarà el 30 de gener i conclourà el 19 de març. En aquesta primera part els concerts s’han gestat als departaments de Música Clàssica i Contemporània; Jazz, Flamenco, Música Moderna i Arrel, i Música Antiga. El cicle començarà amb l’actuació de Jazz Sextet, una formació d’estudiants de l’especialitat. Les dues últimes dates del mes d’octubre es tancaran amb la participació dels músics i músiques que han obtingut una Beca Anna Riera.

El mes de novembre s’obrirà amb un concert de Música Antiga, titulat De l’amor i de la mort, amb obres de H. Purcell i J. S. Bach. En les dues parts d’aquest concert, es contrastaran les cançons de temàtica amorosa del compositor Henry Purcell amb les al·legories de la fragilitat de la vida i la brevetat de l’existència de la Vanitas barroca que apareixen en el sisè concert de Brandenburg de Johann Sebastian Bach.

El concert d’Ars Movens i un trio de Cambra amb Antonio Cruzado, clarinet; Adela Beiro, viola, i Marta Infante, piano, seran les propostes de Música Clàssica, mentre que de l’especialitat de Jazz es podrà gaudir amb The Delicious Collective, amb temes originals i actuals. Cal puntualitzar que l’actuació d’Ars Movens tindrà lloc a la Sala 4 Alícia de la Rocha (ESMUC).

El cicle compta amb la participació i col·laboració dels estudiants de l’especialitat de Producció i Gestió que se n’encarreguen de gestionar la major part de tota la producció, la difusió, i les diferents accions necessàries perquè públic i músics puguin gaudir del concert.

Més informació

Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.

Quartet Vivancos. Dimarts Toca ESMUC 2023.