Publicat el 19 de gener de 2022

Comparteix a:

De profundis, nou concert del cicle Vespres d’Antiga

Kraemer Manfredo

El 25 de gener, a l’església del Pi de Barcelona, tindrà lloc el segon dels concerts del cicle Vespres d’Antiga que impulsen conjuntament el Departament de Música Antiga de l’ESMUC i la parròquia de l’esmentada església. Amb el títol De Profundis. Parens nostrae musicae modernae: Heinrich Schütz, l’ementat ensemble ens immergirà en un programa format per obres del mateix Heinrich Schütz (1585-1672), David Pohle (1624-1695) i Mathhias Weckmann (1616-1674).

D’aquesta manera el Departament de Música Antiga vol commemorar els 350 anys de la mort de Schütz, deixeble de Giovanni Gabrieli a Venècia que és, possiblement junt a Johann Sebastian Bach (1685-1750), la figura més reeixida del barroc germànic i que l’ha portat a ser batejat per alguns musicògrafs com “el Monteverdi alemany”. Diferents salms en llatí i alemany del propi Schütz, però també d’altres compositors germànics ens permetran adonar-nos de la riquesa musical de l’homenatjat i d’altres compositors contemporanis.

No serà l’última ocasió que en aquest cicle es podrà escoltar música de Schütz, ja que el proper 8 de març obres seves també seran incloses en el programa Schein, Scheidt, Schütz. Música vocal i instrumental de la tríada saxona del segle XVII que dirigirà Lluís Coll Trulls.

En aquest ocasió, però, la direcció anirà càrrec de Manfredo Kraemer, professor de l’ESMUC, conegut per la seva tasca com a primer violí de Le Concert des Nations i que el 2004 va ser reconegut per la BBC Music Magazine com un dels més destacats violinistes barrocs de l’actualitat. La seva discografia comprèn més de 40 títols.

Aquest concert, tot i formar part del cicle Vespres d’Antiga, és inclòs en la programació especial de Grans Conjunts 20 anys d’ESMUC.

DE PROFUNDIS, 350 anys de la mort d’Heinrich Schütz

Dimarts 25 de gener, a les 20:00
Basílica de Santa Maria del Pi