Publicat el 13 de juny de 2022

Comparteix a:

Contribucions de la música per a una societat més inclusiva

Diversitat Funcional Esmuc Imatge Lliure 1
Contribucions de la música per a una societat més inclusiva (curs d’estiu).

Dissabte 2 de juliol de 2022. ESMUC.

L’Escola d’Estiu de l’ESMUC ofereix una experiència musical inclusiva.

L’escola d’estiu de l’ESMUC convoca especialistes d’àmbits musicals diversos per professionalitzar-se de la mà d’artistes amb gran trajectòria. L’Auditori de Barcelona, l’Acadèmia Catalana de la MúsicaApropa Cultura, l’Associació Catalana de Musicoteràpia i la Fundación Grupo Sifu col·laboren amb l’ESMUC en la realització de Contribucions de la música per a una societat més inclusiva, un curs que compta amb professorat de la talla de Melissa Mercadal, Nacho Tarrés, Elisenda Fábregues i Anna Losantos.  

La Declaració Universal de Drets Humans estableix que “tota persona té dret a gaudir de les arts, ja que constitueixen un vehicle important per als individus i les comunitats per desenvolupar i expressar la seva humanitat. La igualtat d’oportunitats respecte a l’accés a la cultura, a les obres d’art, al patrimoni i les pràctiques artístiques és un dels valors de la identitat”. Els professors d’aquest curs presentaran experiències musicals inclusives dutes a terme a Noruega i Espanya en els darrers 40 anys a partir dels treballs previs de pedagogs, músics i musicoterapeutes com Paul Nordoff i Clive Robbins. 

L’objectiu d’aquestes jornades és compartir una experiència musical inclusiva. Un equip de professionals de l’àmbit de la musicoteràpia treballa a partir de les potencialitats d’un grup de persones que, més enllà de compartir un diagnòstic de diversitat funcional, tenen en comú l’irrefrenable desig de mostrar les seves cançons al públic.  

AQUEST CURS ESTÀ RECONEGUT PEL DEPARTAMENT D’EDUCACIÓ DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA I SERVEIX COM ACTIVITAT DE FORMACIÓ PERMANENT DEL PROFESSORAT.  

Inscripció oberta fins al 22 de juny.


Programa de la jornada (2 de juliol de 2022)

9:30 – Recollida d’acreditacions
10:00 – Benvinguda i obertura de les jornades
Intervenció musical
10:30 – Presentació: La música, art per a tothom (taula rodona). Participants: Melissa Mercadal (Esmuc), Nacho Tarrés (Acadèmia Catalana de la Música); Elisenda Fábregues i Anna Losantos (Associació Catalana de Musicoteràpia); María José Chanca Viñas (Fundación Grupo Sifu).
11:15-12:00 – Projecte “Apropa Cultura” (Dra. Catherine Clancy); Un Matí d’orquestra: Un projecte social amb 10 anys d’evolució.

12:00-12:15 – Descans

12:15-13:00 – Projecte “Hiperacústica”, amb Danilo Cuffia
13:00-14:00 – Mètodo “Color Bands” (Iñaki Sánchez, Raül Hernández, Tom Naess)

14:00-16:00—Dinar

16:00-17:00 – Tom Naess (Conferència): “Del xilòfon al soundbeam: 50 anys de Musicoteràpia a Noruega».
17:00-17:45 – Projectes “Color Bands”a Barcelona i Madrid (Xavi Martínez, Alicia Lorenzo).

17:45-18:15 – Descans

18:15 – Concert “Color Bands” i clausura de les jornades.


El curs Contribucions de la música per a una societat més inclusiva es fa en col·laboració amb l’Acadèmia Catalana de la Música, Apropa Cultura, l’Associació Catalana de Musicoteràpia, L’Auditori i la Fundación Grupo Sifu:

Auditori Esmuc
Logo Musicoterapia Esmuc
Academia Catalana Musica Esmuc 1
Apropa Cultura Logo Esmuc
Sifu Esmuc