Publicat el 13 de maig de 2022

Comparteix a:

Concert de Conjunts de Música d’Arrel al Centre Artesà Tradicionàrius

Conjunt Darrel

Els Conjunts de música d’arrel de l’ESMUC protagonitzen un concert al Centre Artesà Tradicionàrius, el dimarts 17 de maig a les 19 hores, per interpretar els seus repertoris final de quadrimestre. El concert comptarà amb la participació de l’Octet Piazzola, Els ministrers, Galaiconjunt i Acordions diatònics.  L’entrada és lliure.

Conjunts de Música d’Arrel

Dimarts 17 de maig, a les 19:00 h. Centre Artesà Tradicionàrius (CAT). Entrada gratis.

Formacions participants:
 
OCTET PIAZZOLLA. Professora Cati Plana
Amb aquesta formació us presentem un seguit de quintets compostos per Astor Piazzolla.  Obrirem el programa amb una obra que representa l’inici d’una etapa compositiva experimental i després complementarem aquesta petita selecció amb dues de les ‘Estaciones Porteñas’.

Intèrprets: Irene Augé, acordió diatònic; Robert Canela, acordió diatònic; Fàtima Broch, piano; Andrés Díez, violí; Paola Lai, guitarra; Jaume Moragues, guitarra; Olga Prats, violoncel


ELS MINISTRERS, una formació d’avui en dia
Professor Daniel Carbonell
La formació de ministrers és una formació que va desaparèixer i els seus instruments es van perdre o van passar a formar part d’altres formacions com la cobla o la banda. La recuperació dels instruments, la manera de tocar-los ha estat tot un repte, organològic, musicològic i interpretatiu. Per sort tot i tenir els instruments més antics com les cornamuses, xeremies i flautes d’una mà actualment és una formació viva, amb presència al carrer i ha trobat un espai en l’acompanyament d’autoritats i d’elements festius. Els antics Ministrers és una formació de rigorosa actualitat.

Intèrprets: Mar Vilar, flabiol i tamborí; Martí Virgili, cornamusa; Adrià Pascual, tarota de fa; Biel Grimau, tarota de do; Lluís Serres, trompa; Roger Maluenda, baixó; Albert López, percussió


GALAICONJUNT
Professora Cati Plana

Per celebrar el “Día das Letras Galegas”, amb el següent conjunt us oferirem una selecció del treball realitzat entorn als gèneres de la música tradicional de Galícia. Per fer-ho comptarem amb la col·laboració del grup Namorala Pandereteiras.

Intèrprets: Marta Coll i Martí Virgili, sac de gemecs; Pau Anduix, dolçaina; Roger Maluenda, gralla baixa; Laura Almiñana, acordió cromàtic; Robert Canela, acordió diatònic; Pere Olivé, percussió; Eva López i Namorala Pandereteiras

ACORDIONS DIATÒNICS
Professora Cati Plana

Us presentarem part del treball fet durant aquest curs. Principalment repertori específic d’acordió diatònic de la nostra tradició i també d’altres com la irlandesa o la brasilera, on hi és present. Una altra part del repertori són adaptacions de d’altres instruments al nostre.

Intèrprets: Nil Verdú, acordió diatònic; Pol Solé, acordió diatònic; Elias Fernández, acordió diatònic; Irene Augé, acordió diatònic; Robert Canela, acordió diatònic; Cati Plana, acordió diatònic; Pere Olivé, percussió.