Publicat el 30 de gener de 2023

Comparteix a:

Classe magistral de Betlem Gomila sobre ‘Músic, cos i consciència’

Betlem Gomila
Classe magistral de Betlem Gomila.

Divendres 3 de febrer. 16 hores. Sala d’Orquestra. Accés lliure per a estudiants i professorat de l’ESMUC.

La classe magistral de la Doctora Betlem Gomila va tractar de la visió integradora que ha de tenir un músic sobre el seu cos i la seva consciència

La Doctora Betlem Gomila va impartir a l’ESMUC una classe magistral amb el títol ‘Músic, cos i consciència: Eines psicofísiques per acompanyar-te a tu com a músic’. La classe va tenir dues sessions, una el divendres 3 de febrer a les 16 hores, adreçada al professorat i estudiants del grau d’Interpretació, i la segona, el dissabte 4 de febrer, específica i relacionada amb els continguts de l’assignatura d’Elements psico-físics del Màster d’Interpretació.

Com Construir Relacions Saludables (parella, família, amistats, feina…)

L’objectiu de la primera sessió de la classe magistral se centrava en oferir eines concretes i pràctiques que ajudin a preservar l’equilibri intern, a l’àmbit corporal, mental, emocional i energètic del músic. A la vegada, la docent va proposar recursos pràctics per entendre i acompanyar el músic amb major consciència.
La sessió del màster, que se celebrava dissabte, portava el títol ‘Fluir com a músic: converteix-te en el millor músic que hi ha en tu’.


Betlem Gomila

La biografia de Betlem Gomila s’enceta i no conclou amb el doctorat a la Universitat de Barcelona, que va dedicar a la Salut i la qualitat de vida. La tesi va està dedicada a l’estudi del músic, amb el títol: “Músic, Cos I Consciència. Una visió integradora” Llicenciada en Educació Física per l’INEFC té diferents angles professionals. És terapeuta en Integració Psicocorporal, Coach Transformacional per l’Institut Gestalt & People Tech Solutions LLC (EE UU), va ser Investigadora del GISEAFE, 2014 SGR 1240 i de la Fundació Ciència i Art – Institut de Fisiologia i Medicina de l’Art (Terrassa). També té estudis musicals que va fer dels 6 als 30 anys amb el piano i la flauta travessera. 

Més enllà del bagatge acadèmic, la curiositat i l’interès per les qüestions psicològiques i existencials ha conduït Betlem a buscar enfocs alternatius. Ha estudiat i practicat medicina tensergèticafocusing, estudi dels somnis, psicogenealogia, Kriya-ioga, diverses línies de meditació, exploració veu-moviment amb Thomas Clements i Karina Schelde, etc.

Actualment, entre altres dedicacions, acompanya en la gestió emocional, la comunicació i la creació d’equip a orquestres simfòniques professionals d’Espanya, i a grups de dones emprenedores que lideren grans organitzacions, entre d’altres. Prèviament va fer aquesta mateixa tasca amb esportistes i equips d’èlit, com ara, l’equip de 1a divisió femení del Futbol Club Barcelona. És directora de projectes i de formació de la Fundació Ciència i Art – Institut de Fisiologia i Medicina de l’Art de Terrassa, i autora de publicacions científiques i divulgatives relacionades amb l’educació, l’activitat física i la Medicina de l’Art.

Més informació

Accés lliure per a estudiants i professorat de l’ESMUC.