Publicat el 15 de maig de 2023

Comparteix a:

Tres alumnes de l’ESMUC premiats al Concurs de Cambra Antoni Besses

X Curs Concurs "Antoni Besses"

El passat diumenge 14 de maig es va celebrar la desena edició del Concurs de Piano i Música de Cambra Antoni Besses. L’acte d’entrega va tenir lloc a Piera després que es realitzessin amb èxit totes les proves del concurs, i tres alumnes de l’ESMUC n’han resultat guardonats.

En primer lloc, el 1r premi Categoria Superior de Piano ha estat per Iñaki Gezala, que és estudiant del Màster de Lied Victoria de los Ángeles de l’ESMUC. El pianista basc es va formar durant els seus primers anys a Hondarribia i al Conservatori d’Irun, i, fins ara, ha estat premiat en prestigiosos concursos com l’Euràsia Piano Fòrum 2021, el Donosti Piano Festival, i el Festival Isaac Albéniz a Camprodon.

Llum Colomer, que també és alumna de Màster, ha estat reconeguda amb dos guardons: el Premi Categoria Música de Cambra i Premi Antoni Besses Composició. Nascuda a Barcelona, va cursar els estudis professionals i superiors de piano al Conservatori Professional del Liceu. L’abril del 2018, va guanyar per primer cop la cinquena edició del Concurs de piano Antoni Besses en la Categoria Superior, i l’any passat, la pianista ja va rebre el Premi Antoni Besses Composició juntament amb Marc Laliga, també estudiant de l’ESMUC.

Finalment, l’estudiant de grau Adrià Crespo ha rebut la Menció d’Honor Categoria Superior de Piano. L’Adrià va iniciar els estudis musicals amb 7 anys al Conservatori Municipal de la seva ciutat, Terrassa, finalitzant els estudis de grau mitjà amb Matrícula d’Honor i rebent el Premi d’Honor de Grau Professional de la seva promoció.  El 2022, a més, va ser seleccionat per la Fundació La Caixa per actuar als Microconcerts de Caixaforum Barcelona amb el programa «La Barcelona de Frederic Mompou».