L’ESMUC a la Casa de la Sardana
Activitat cancel·lada per l’actual situació sanitària
El proper dimecres 22 de desembre, a partir de les 19:00, tindrà lloc un concert de diversos grups de cambra formats per instruments de Cobla i Arrel de l’ESMUC.
Sota la direcció dels professors Marcel Sabaté, Pep Moliner, Daniel Carbonell i Jordi Vilaró, es podrà gaudir en aquesta vetllada musical prenadalenca de fins a quatre formacions d’estudiants: un trio de flabiols, un quintet d’instruments de cobla, una cobla de tres quartans (també coneguda com cobla històrica pel seu lligam amb les anomenades cobles de joglars i ministrils de l’Edat Mitjana) i una formació de cambra formada per instruments de cobla.
Es tracta, sense cap mena de dubte, d’una oportunitat única per gaudir en un mateix concert de repertoris amplis i variats que abasten des de la cançó tradicional, les nadales, composicions contemporànies i pertanyents al patrimoni musical català de compositors com Ricard Lamote de Grignon, Juli Garreta o Enric Morera.
Dimecres, 22 de desembre, 19:00, a la Casa de la Sardana de Barcelona (C/ del Pou de la Figuera, 15)
L’entrada és gratuïta amb reserva prèvia fins a completar l’aforament. Per assistir-hi només cal enviar un correu a casadelasardana@gmail.com indicant nom i cognoms de cada assistent.
Trio de flabiols
Aquesta formació que té com a professor en Marcel Sabaté ens proposa un seguit d’adaptacions i arranjaments de diversos autors i estils musicals per assolir un recorregut fresc i original que ens permetrà conèixer una mica millor la sonoritat d’aquesta formació cambrística.
Mar Vilar, flabiol
Pau Barniol, flabiol
Mariona Llenas, flabiol
Marcel Sabaté, piano i flabiol
Quintet d’instruments de cobla
Un seguit d’adaptacions i arranjaments per aquesta formació de quintet, que condueix Pep Moliner, permetrà escoltar un seguit de possibilitats sonores i expressives d’aquesta formació a través de diferents estils compositius.
Mariona Llenas, flabiol i tamborí
David Sanahuja, tible
Marc Soler, tenora
Gabriel Almeida, fiscorn
Pep Moliner, tuba
Cobla de tres quartans
Una de les formacions tradicionals més singulars i atractives, per la seva riquesa tímbrica, és la coneguda com a cobla de tres quartan amb reminiscències que ens porten a les antigues agrupacions instrumentals de ministrils i joglars de l’Edat Mitjana. La presència de la cornamusa amb la màgia dels bordons i la constància de la melodia del grall que es fusiona a l’uníson amb el flabiol que dona el pes al tamborino i amb la tarota que és l’encarregada de la riquesa harmònica acaba per fer assolir un equilibri on en aquesta ocasió el conjunt, dirigit per Daniel Carbolel, ens té preparada alguna sorpresa per enllaçar una manera antiga de fer amb propostes noves d’allò més agosarades.
Pau Barniol, flabiol
Martí Virgili, cornamusa
Sergi Masalias, tarota
Formació de cambra d’instruments de cobla
Aquest quartet que condueix Jordi Vilaró, ha estructurat un programa on es repassen a tres importants compositors del patrimoni musical (Lamote de Grignon, Morera i Blanch) a més de diferents mostres de la música tradicional i popular catalana.
Laia López, flabiol
David Sanahuja, tible
Lluís Gual, tenora
Gabriel Lluís, fiscorn