Dimarts Toca ESMUC: Thédak Ensemble
Thédak Ensemble.
Thédak Ensemble és un quintet de vent creat a l’ESMUC l’any 2022, sota la tutela de professorat especialista com Júlia Gallego i Joan Enric Lluna. També han pogut rebre classes d’altres especialistes com la María José Rielo, Dolores Chiralt i Xavier Blanch, entre d’altres. Aquest dimarts ens oferiran una selecció d’obres representatives per a la formació del quintet de vent, on es podran veure els diferents registres i el virtuosisme d’aquesta formació en la seva màxima esplendor.
El grup de cambra Thédak Ensemble va ser seleccionat per participar en el prestigiós projecte internacional de música de cambra Musethica per a les temporades 2024/25 i 2025/26, durant les quals ofereixen concerts arreu del món. La setmana prèvia al passat 1 de febrer van oferir diferents concerts a centres socials a Barcelona i una actuació final oberta el primer de febrer a la Sala 4 Alícia de Larrocha, amb la coordinació del professor de trompa José Vicente Castelló.
El quintet està format per la flautista Virginia Tato, el Marc Guillén, oboè; el Sergio Ferrer amb el clarinet, la Sandra Ramón amb la trompa i el Josep Rovia amb el fagot. Al llarg del concert el públic tindrà l’oportunitat de gaudir i d’escoltar interpretacions de compositors com ara Ligeti, Poulenc, Ibert i Medaglia. Ben segur que serà un concert molt captivador!
Dimarts Toca ESMUC
El cicle Dimarts toca ESMUC, la programació estable del centre que inclou música d’estils i compositors diversos, compta amb la participació activa d’alumnat de l’especialitat de Producció i Gestió de l’Escola, com a part del currículum de pràctiques dels seus estudis. L’alumnat participant gestiona l’organització del concert en col·laboració amb els serveis del centre i s’assegura que públic i músics puguin gaudir d’una experiència musical única en directe.
Programa
Gyorgy Ligeti, Sis bagatelles.
Jaques Ibert, Trios pièces brèves.
Francis Poulenc, Sextet per a piano i vents.
Julio Medaglia, Belle Epoque en Sud-amèrica.
Virginia Tato Moreno
Nascuda a Daganzo de Arriba (Madrid), on comença a tocar la flauta a l’Escola de Música d’aquesta localitat. Continua els seus estudis al Conservatorio Profesional d’Alcalá de Henares amb Ana Isabel Gómez i Vicente Cintero, graduant-se el 2021 amb el Premi Fi de Grau i una beca del programa Erasmus+. Actualment, cursa l’últim any del grau en Ensenyaments superiors de música a l’ESMUC, amb Vicens Prats, on ha obtingut la beca Anna Riera. És membre titular de les joves orquestres de Madrid i Catalunya, JORCAM i JONC, i ha estat finalista en concursos d’àmbit nacional com Joventuts Musicals o el Premi Nacional de Flauta de Ceuta.
Marc Guillén Pieres
Nascut a Caldes de Montbui (Barcelona), on realitza els estudis elementals. Posteriorment, finalitza el grau professional a l’IEA Oriol Martorell amb el mestre Philippe Vallet. Actualment, està cursant l’últim any dels estudis superiors d’interpretació a l’ESMUC amb Eduardo Martínez i Dolors Chiralt. És membre de l’EUYO (European Youth Orchestra), de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya), de l’acadèmia de l’Orquestra Ciutat de Granada i de la GMJO. Ha format part de la JORCAM i la JOCAN (Jove Orquestra de la Comunitat de Madrid i de Canàries, respectivament). Actualment, forma part de l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat.
Sergio Ferrer López
Nascut a Paiporta (València), realitza els estudis elementals i professionals al Conservatori de Catarroja sota la tutela del seu pare i professor, Alberto Ferrer. Posteriorment, ingressa al Conservatori Superior de València, on estudia un any amb Emilio Ferrando. Actualment, cursa el 4t curs del grau en Ensenyaments superiors a l’ESMUC amb Josep Fuster com a professor. És membre de la JONDE (Jove Orquestra Nacional d’Espanya), de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya) i de la JOGV (Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana). Ha estat guanyador del concurs “Joves Talents en Escena” en les edicions de 2018, 2019 i 2020, i ha obtingut el 3r premi en el Concurs Nacional “Álvaro Pareja”, celebrat a Iniesta.
Sandra Ramón Garcia
Va començar els seus estudis musicals amb quatre anys i es va iniciar en la trompa als sis a l’escola de música de Rafelbunyol, completant la formació elemental amb Rafael Albiach Olmos. Va continuar al conservatori professional de València, on va finalitzar els estudis professionals sota la guia de Juan Miravet Lecha. Actualment, cursa el Grau Superior a l’Escola Superior de Música de Catalunya, amb destacats professors com Juan Manuel Gómez González, José Vicente Castelló Vicedo i Pablo Cadenas San José. Ha participat en orquestres juvenils com l’Accademia Viccino, l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, entre d’altres, i ha col·laborat amb l’OBC.
Josep Rovira i Gordillo
Nascut a Manresa, va iniciar els seus estudis de música a l’Escolania de Montserrat sota la direcció de Bernat Vivancos i Llorenç Castelló. Va continuar els estudis de fagot i piano al Conservatori Municipal de Música de Manresa i, posteriorment, va prosseguir la seva formació en fagot a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Ha rebut classes de professorat com Ramon Aragall Trepat, Laia Magrí Pont, Josep Borràs, Giorgio Mandolesi, Guillhaume Santana, Simon Van Holen, Theo Plath i María José Rielo Blanco. Ha col·laborat amb diverses orquestres, com la JOSB o la Franz Schubert Filharmonia, a més de participar en múltiples projectes de música de cambra.
Més informació
Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.