Publicat el 15 de novembre de 2023

Comparteix a:

Conversa amb el baríton James Newby i el pianista Joseph Middleton

James Newby

Els músics britànics compartiran experiències i trajectòria professional amb l’alumnat i amants del Lied

El proper diumenge 19 de novembre, el baríton James Newby i el pianista James Middleton seran a l’ESMUC per parlar sobre les seves experiències entorn del Lied i compartir la seva trajectòria professional amb els estudiants i el públic interessat.

Newby, que aquesta temporada ha estat nomenat ECHO Rising Star, és un dels noms més emergents dins del panorama liederístic actual, amb una qualitat vocal i interpretativa que segueix la línia de la gran tradició anglesa. Es troba a Barcelona per fer un recital de presentació al LIFE Victoria Barcelona junt amb Joseph Middleton, pianista assidu al Festival i que fou artista resident el passat 2022.

El seu CD conjunt, I Wonder as I Wander (BIS Records, 2020), guanyador del Diapason d’Or Découverte, va ser descrit per la premsa especialitzada com “una actuació que marca el to i que mostra Newby com un impressionant artista”, destacant la bona entesa entre ambdós intèrprets en aquest treball d’equip.

  • Diumenge 19 de novembre

  • 18:00 h

  • Sala de cor

L’accés a la xerrada és lliure, limitat a l’aforament de la sala, i no requereix cap inscripció prèvia.

James Newby 1x1 1
James Newby

Pertany a la nova generació d’artistes de la BBC i ha col·laborat sovint amb l’Orchestra of the Age of Enlightenment.
Va guanyar el Premi Richard Tauber de Lied al Concurs Internacional de Wigmore Hall/Kohn de 2015, així com el prestigiós premi Borletti-Buitoni Trust, per ser un dels joves músics més destacats de la seva generació, i aquest estiu participarà en les celebracions del seu vintè aniversari al Wigmore Hall, cantant Mahler amb Mitsuko Uchida.
Recentment ha cantat La creació de Haydn amb l’orquestra Filharmònica Eslovena dirigida per Bart Van Reyn, i el Messies de Handel amb Harry Christophers i The Sixteen. Actuacions anteriors inclouen Berlioz amb la BBC Symphony Orchestra, Mozart amb l’Orquestra Filharmònica de Londres i Händel amb la Britten Sinfonia. També ha treballat amb els directors David Bates, Jonathan Cohen i John Butt, ha fet gires per Europa amb l’Orchestra of the Eighteenth Century cantant Bach i ha debutat als Estats Units amb la Cincinnati Symphony Orchestra i Juanjo Mena.

Joseph Middleton
Joseph Middleton

Reconegut internacionalment com un dels millors músics en l’art de l’acompanyament i la música de cambra, ha estat el primer i, fins ara, l’únic acompanyant a guanyar el Young Artist Award de la Royal Philharmonic Society.
A més d’actuar arreu del món, acompanyant cantants reconeguts internacionalment, dirigeix festivals com el Leeds Lieder, elabora sèries per la BBC Radio 3, Wigmore Hall i la Universitat de Cambridge i és músic resident al Pembroke College de Cambridge, on és comissari d’una sèrie de recitals de cançons i dirigeix el programa Lieder de la Universitat.
Middeton és a més un pedagog molt sol·licitat. És professor d’Ensemble Piano a la Royal Academy of Music i un convidat habitual als principals centres musicals d’arreu del món.
La seva discografia, aclamada per la crítica i de ràpid creixement, ha estat guardonada amb un Diapason D’or, un Edison Award i un Priz Caecilia, a més de rebre nombroses nominacions a ECHO, Opus-Klassik, Gramophone, BBC Music Magazines i International Classical Music Awards.