Publicat el 18 de maig de 2023

Comparteix a:

Onzena Trobada ab Sentits: el rubato

Franz Schubert

Iñaki Gezala i Luis Guzmán, dos pianistes que actualment cursen el Màster d’interpretació de la música classica i contemporània a l’ESMUC, us esperen el proper divendres 2 de juny per una nova edició de la Trobada ab sentits. En aquesta ocasió, la trobada se centrarà en el rubato, un recurs fonamental en la interpretació de la música clàssica.

Per exemplificar el tema de la trobada, l’Iñaki i el Luis tocaran i presentaran la seva versió de l’Impromtu, op. 90 núm. 1 en do m de Schubert, i la Balada núm. 4 en fa m de Chopin, respectivament.

Què és el rubato?

Des d’un punt de vista hermenèutic, el rubato és un signe. Podríem dir que indica (representa) un subjecte modificant el material, particularment el pols. Com de subjectiva volem que sigui aquesta representació, en el cas dels dos compositors que ens ocupen? Com de relativament objectiva? Què funciona millor, avui, i què podria ser estilísticament, històricament, més adequat?

De tot això i més tractarem a la Trobada ab sentits. No hi falteu!

  • Divendres 2 de juny

  • 11:00 h

  • ESMUC – Aula 355

L’acte és organitzat pel professor Joan Grimalt i els estudiants de màster Iñaki Gezala i Luis Guzmán.

L’accés és lliure i obert a persones externes a l’Escola. Us preguem que confirmeu la vostra assistència mitjançant un correu electrònic als organitzadors.