Mireia Lara

Departament de Jazz, Flamenco, Música Moderna i d'Arrel

mlara@esmuc.cat

Cant Jazz
Cant Música Moderna
Combo

Mireia Lara 1

Formació

Estudis al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, Cant Coral, Guitarra, Piano, Cant.

Graduada a la Berklee School of Music de Boston, EUA, títol Magna cum Laude en dues especialitats: Interpretació Cant Jazz i Modern / Arranjaments musicals.

Direcció Coral, especialitat Jazz, Habilitació específica per la Generalitat de Catalunya.

Títol superior en l’especialitat d’Intèrpret de Cant Jazz i música Moderna de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Cursos d’especialització de cant a l’estat i a l’estranger amb Gillyanne Kayes, Estill Voicecraft Training Systems, CVT Cathrine Sadolin, entre d’altres.

Concerts

Activitats professionals en cors de música clàssica com el Cor del Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, amb obres com la Petite Messe Solennelle de Rossini.

Participació en sarsueles i òperes com El Barberillo de Lavapiés, Cosí fan tutte, La Traviata, Il Trovatore, entre d’altres.

Als EUA, vocalista i arranjista d’orquestres llatines, grups de jazz, amb actuacions en clubs, ràdio, TV, a l’àrea de Massachusetts i New York.

Participació en festivals de jazz, concerts i gires per l’estat en grups de jazz i modern com a vocalista/arranjista freelance, com a leader en els grups “Absit Fusion” i “Mireia Lara Trio”.

Vocalista de la Big-Band de l’Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona.

Directora i vocalista del grup vocal gospel/pop a capella “Vox Seven”.

Vocalista del grup “Manel Camp Jazz Quartet” amb concerts arreu de l’estat espanyol. Col·laboracions nacionals i internacionals amb músics com Fernando Tordo, Luc Barretto, Santi Arisa, Loti Lewis, Lautaro Rosas, Francesc Burrull, David Mengual, David Xirgu, Iñaki Salvador, Sergio Moure, Lluís Ribalta, Manel Camp, Ignasi Zamora, Marc Miralta, Elisabet Raspall, entre d’altres.

Enregistraments

Cantant d’estudi en la Sèrie de TV “Basket Fever”, Sintonia Municipals ’95 CiU, Campanya Nadal “Està arribant el Nadal”, Sèrie TV3 “Dones d’Aigua” entre d’altres.

Col·laboració com a vocalista i arranjador en treballs discogràfics: “Flamenc Street Projects” de Thomas Lorenzo, amb Fernando Tordo ( “Tribut als Laureados Nobel”), Sergio Moure ( “D’un temps ençà”).

Com a líder: CD, 2010: “Still Crazy” com als líder, vocalista i arranjador.

Recerca

Interès per la pedagogia del cant jazz i música moderna, col·laboracions amb Loti Lewis, Arthur Bernstein, Mili Bermejo, Bob Stoloff, Judy Niemack, Maureen Scott, Helen Rowson, Viv Manning, Gillyanne Kayes. Amb Carme Canela presenta la ponència “La formació vocal específica del cantant de jazz” a l’Associació Catalana de Professors de Cant (ACPC).

Membre de la junta directiva de l’ACPC.

Forma part del projecte ICON, The Innovative Conservatoire, grup internacional de recerca europea d’ensenyament musical.

Premis  • Beca: Beques d’estades a l’estranger per a creadors i agents culturals de la Generalitat de Catalunya.
  • Premi: “Achievement Award of the Berklee Professional Writing Division”.