Publicat el 2 de maig de 2022

Comparteix a:

S’obre la inscripció del curs de sensopercepció amb Déborah Kalmar

Deborah Kalmar Esmuc
Curs de Sensopercepció amb Déborah Kalmar

Divendres 13 de maig, de 16 a 20.30h. ESMUC (presencial).

S’obre la inscripció del curs de sensopercepció, amb la professora Déborah Kalmar

L’ESMUC acull un curs de sensopercepció a càrrec de la professora Déborah Kalmar, amb una primera part de taller vivencial i una altra més centrada en la didàctica. El curs és gratuït amb inscripció prèvia i està organitzat pel Departament d’Educació i Mediació Artística de l’ESMUC, amb la coordinació de la professora Vika Kleiman.

  • Divendres 13 de maig, de 16 a 19:30 H.: Taller vivencial (cal portar roba còmoda).

  • Divendres 13 de maig, de 19:30 a 20:30H.: Sessió de didàctica (opcional).

La Sensopercepció connecta transversalment l’experiència de diverses generacions de mestres, investigadors, artistes, docents i estudiants. Patricia Stokoe fa aproximadament 50 anys crea i promou la Sensopercepció com una tècnica per abordar l’educació del moviment i el cos en el nostre habitar un món contemporani. És una tècnica orientada al desenvolupament d’un llenguatge corporal propi i intel·ligent que aborda la consciència corporal i el refinament de la sensibilitat a favor d’una motricitat madura, disponible i en relació harmoniosa amb els altres i l’entorn. Es proposa contribuir a la riquesa en la producció d’imatges, associacions significatives i el desplegament de la creativitat i la poètica personal.

Déborah Kalmar és art-educadora i es dedica a la dansa-expressió corporal, música i dibuix des que era nena. És directora de l’Estudi Stokoe des de 1996 i directora de la Diplomatura de sensopercepción. Diplomada per la Primera Escola Argentina d’Expressió Corporal creada per Patricia Stokoe en 1980, i ha desenvolupat des de llavors la seva pràctica, reflexió teòrica i didàctica.

Realitza formacions per a mestres, músics, actors i professorat d’expressió corporal en àmbits oficials i privats a l’Argentina, Llatinoamèrica i Espanya, i ha publicat diversos llibres. La seva labor artística abasta la dansa-expressió corporal en escena; òpera-dansa; cant líric i de la Belle Epoque com a intèrpret i directora de diverses obres. Dissenya i imparteix els programes de les càtedres de Pràctica General, Sensopercepció i Didàctica de l’Expressió Corporal de la Direcció General d’Escoles i Cultura de la Província de Buenos Aires. És professora del Seminari Integral de Música de Cambra fet al Càmping Musical de Bariloche entre 1991 i 1996. Convoca les Jornades Nacionals d’Expressió Corporal juntament amb Marina Gubbay i Isabel Etcheverry, amb l’auspici de Cultura de la Nació en 1997 i dirigeix el Post-Títol en Expressió Corporal per a mestres d’aula i mestres rurals del Ministeri d’Educació de la Província de Corrents entre 2007 i 2010.

L’entrada és gratuïta amb inscripció prèvia.