Publicat el 14 de setembre de 2023

Comparteix a:

Concert interactiu de ‘Body music’ amb Özgü Bulut

Ozgu Bulut Percussio Corporal 1

Özgü Bulut.

La música corporal (body music) és so i dansa que es crea mitjançant sons i moviments corporals com ara palmes, fer petar els dits, cops, passos i vocalitzacions. Darrerament, la popularitat i utilitat d’aquesta pràctica ancestral ha anat creixent, especialment, en els camps de l’educació i la teràpia. Per conèixer més sobre aquesta tipologia musical, Özgü Bulut, intèrpret, facilitador, instructor i investigador, ofereix un concert de Body music a la Sala d’Orquestra de l’ESMUC el dimarts 26 de setembre, a les 18 hores. L’accés és lliure.

  • Dimarts 26 de setembre

  • 18:00 hores

  • Sala d’orquestra ESMUC


L’artista Özgü Bulut porta 15 anys practicant i investigant sobre la música corporal. Becat per la Institució de Recerca Científica i Tecnològica de Turquia, resideix a Barcelona des d’octubre de 2022, on ha desenvolupat una investigació/acció participativa sota la supervisió de la doctora Melissa Mercadal. L’artista ha treballat amb musicoterapeutes i membres de l’Associació Catalana de Musicoteràpia, amb l’objectiu de conèixer les aportacions de la pràctica de la música corporal a les seves intervencions i trajectòria, i també ha desenvolupat conjuntament el curs de música corporal, per ser integrable en el programes de formació de musicoterapeutes.

Intèrpret i compositor de música corporal

Al llarg de la seva estada a Barcelona, Bulut ha creat un innovador model de museu denominat Body Music Museum, on el públic pot experimentar patrons rítmics i estils musicals en mig d’una polifonia, a través de la imitació d’un dels dos o tres artistes que actuen com a “Estatues imitables que es mouen i sonen”. D’aquesta manera cada membre del públic esdevé partícip de l’actuació. Els participants han d’escanejar un codi QR per accedir a la informació pertinent i a vídeos instructius sobre el contingut de la seva experiència.

Aquesta composició interactiva aleatòria d’Özgü Bulut ha estat recentment interpretada amb el grup KeKeÇa Body Music Ensemble a les Nits d’estiu de Caixaforum a Madrid, Barcelona, Saragossa i Palma de Mallorca.

Inspiració musical

Com a compositor i intèrpret, Bulut gaudeix creant textures polirítmiques de frases parlades, així com patrons rítmics culturals de la música de la cort otomana i altres ritmes del folklore balcànic o de la regió d’Anatòlia. Les seves melodies porten inspiracions del repertori simfònic, Maqam turc, blues i rock. El programa del concert inclou obres solistes i interactives de Bulut, així com dues interpretacions de composicions de Tugay Başar i Sandy Silva, i inspiracions de mestres com Keith Terry, Fernando Barba i Leela Petronio.

Bulut és llicenciat en Percussió clàssica per Codarts Rotterdam, màster en Musicologia i DMA en interpretació de percussió. Actualment, és professor del departament de Musicologia del Conservatori Estatal OMU de Turquia. Aquest concert és en realitat una festa de comiat de la seva experiència a Barcelona.

Relació d’obres de Body music

Tourlette, de Sandy Silva.
Görünen, de Tugay Başar.
Tuhaf, d’Özgü Bulut. Interpretació solista de la composició de Bulut per a quartet de percussió.
Evsat, dÖzgü Bulut. Basat en el patró usul en 26 temps denominat Evsat.
Bahaneler – Çareler, d’Özgü Bulut. Cançó circular en quatre parts, lletra de Mevlana Celaleddin Rumi.
Bulut Gelir Seher ile, arranjaments d’Özgü Bulut. Una cançó folklòrica de Skopje en turc.
Variation on Barbapapa’s Groove: Barba in my mind, d’Özgü Bulut. Música dedicada a Fernando Barba, fundador i compositor del Barbatuques Body Percussion Group.

Més informació

Accés lliure amb l’aforament limitat a la capacitat de la sala.

Özgü Bulut. Variation on Barbapapa’s Groove: Barba in my mind, dedicated to Fernando Barba.