Publicat el 11 de maig de 2022

Comparteix a:

Artistes reconeguts a l’escola d’estiu de l’ESMUC

Escola Estiu Esmuc 2022 Sense Text 1
Escola d’estiu de l’ESMUC.

Inscripcions obertes fins al 23 de juny de 2022.

Artistes reconeguts participen com a docents a l’escola d’estiu de l’ESMUC

Els nous cursos d’estiu de l’ESMUC convoquen especialistes d’àmbits musicals diversos per professionalitzar-se de la mà d’artistes i docents de renom. El saxofonista graduat de l’ESMUC Lluc Casares, expert en improvisació i combo, serà professor de Jazz i música moderna per a clàssics, un curs dirigit satisfer la creixent demanda d’una formació holística, interdisciplinària i oberta a tots els estils. Aquest curs compta amb la participació de professorat de l’ESMUC del Departament d’Educació i Mediació Artística i del Departament de Jazz, Música Moderna, Flamenco i d’Arrel.

Per als percussionistes s’ofereix un curs de Percussió i Música Moderna a l’Aula, que compta amb la docència de Nan Mercader, referent de la percussió ètnica que es va llicenciar en Jazz a l’ESMUC l’any 2010. Per la seva part, la nova edició del Fòrum Educació Musical al XXI està dedicada a aprofundir en la rellevància del cos dins de l’educació musical actual, i compta amb la internacionalment reconeguda Blandine Calais Germain, experta en Anatomia per al moviment i gest anatòmic.

A l’especialitat de musicoteràpia hi trobem el curs Contribucions de la música per a una societat més inclusiva, que reunirà un equip de professionals amb formació musical i psicologia que treballaran segons les necessitats i potencialitats d’un grup de persones amb diversitat funcional. Els músics, més enllà de compartir un “diagnòstic”, tenen en comú el desig irrefrenable de tocar les seves cançons i compartir-les amb el públic. Aquest curs, que es fa en col·laboració amb altres institucions musicals com L’Auditori, compta amb la ponència de Nacho Tarrés, cantant de la banda de rock català Gossos.

Per últim, no pot faltar un curs de producció musical. Les classes d’iniciació al beatmaking amb Ableton Live restauraran l’interès per un moviment contracultural sorgit als anys 80, quan els productors musicals van començar a generar música amb el sampleig d’enregistraments existents. Aquest curs, que promou l’experimentació de tècniques vintage amb el software actual més preuat pels productors i DJ, es durà a terme a càrrec de Patxi Vazili (també conegut com a Viktor Pizza, qui forma part del combo Extraño Weys).

Tots els cursos d’estiu es faran als mesos de juny i juliol de 2022.


El curs Contribucions de la música per a una societat més inclusiva es fa en col·laboració amb l’Acadèmia Catalana de la Música, Apropa Cultura, l’Associació Catalana de Musicoteràpia, L’Auditori i la Fundación Grupo Sifu.

Auditori Esmuc
Logo Musicoterapia Esmuc
Academia Catalana Musica Esmuc 1
Apropa Cultura Logo Esmuc
Sifu Esmuc

Una resposta a “Artistes reconeguts a l’escola d’estiu de l’ESMUC”

  1. […] d’Estiu   Les inscripcions resten obertes fins al 22 de juny. La informació aquí   Cursos online d’Estiu del Instituto Gordon d’Educació Musical a Espanya   […]