Publicat el 4 de setembre de 2023

Comparteix a:

Taller d’estratègies de moviment i respiració per a la interpretació musical

Taller Estratègies De Moviment I Respiració

La manera en què ens relacionem amb el cos, l’instrument musical i l’entorn que ens envolta determina la forma en què el nostre cos s’organitza.
Quan el sotmetem a postures mantingudes repetidament, el cos respon densificant i fixant teixits per poder tolerar tantes hores d’immobilitat sostinguda. Però a través del moviment i la respiració funcional podem fer que els nostres teixits i sistemes corporals s’adaptin i remodelin, i d’aquesta manera guanyem llibertat per ser, fer, sentir i pensar.

Amb aquesta finalitat, l’ESMUC ha organitzat un taller de moviment i respiració per a la interpretació musical que imparteix la fisioterapeuta Maria José Morillo.

El taller s’adreça a estudiants, professorat, PAS i alumni de l’Escola. No cal tenir experiència prèvia.

 • Divendres 20 i 27 d’octubre

 • De 15:00 a 19:00 h.

 • ESMUC – Aula 346/347

 • Gratuït. L’accés és lliure amb inscripcio prèvia

Què farem al taller?

En aquest taller us donarem eines aplicables al día día, presentarem propostes curtes i efectives per fer servir com a píndoles diàries per compensar les postures i l’estrés mantingut.

A partir del treball dinàmic de les cadenes miofascials, presentarem seqüències pràctiques per treballar la disponibilitat dels teixits i recuperar força i elasticitat. La pràctica amb les cadenes miofascials ens assegura un treball global que reequilibra les tensions del sistema musculoesquelètic i estimula la creació de col·lagen i noves línies de força, coordinació i moviment lliure.

Cal portar roba còmoda.

Continguts

 • El moviment com a oportunitat de canvi

 • Equilibri entre les tres dimensions del moviment i la respiració biomecànica, psicofisiològica i bioquímica

 • Claus per estimular un cos disponible al moviment:
  – Les cadenes musculars
  – El sistema miofascial
  – La respiració funcional

 • Píndoles pràctiques perla vida i la relació amb l’instrument i la interpretació

 • Exercicis d’entre 1 i 5 minuts de durada

Per qualsevol dubte o informacions addicionals, us podeu adreçar a la professora Vika Kleiman, responsable de l’activitat: vkleiman@esmuc.cat

Professorat

Mia

Maria José Morillo Imaz

Fisioterapeuta amb més de 20 anys d’experiència en la pràctica clínica. Instructora avançada del mètode de respiració Oxygen Advantage, certificada en gimnàstica abdominal hipopressiva; certificada en ioga i formada en el mètode Feldenkrais i Moviment i Exercici Terapèutic per a Fisioterapeutes, entre d’altres tècniques. Porta el centre Origen Salut de fisioterapia i osteopatia a més d’impartir cursos i tallers, tant presencials com online a través de YouTube, Instagram i Facebook.

“La meva passió és impulsar persones conscients i compromeses amb elles mateixes a potenciar la seva salut recuperant la respiració i el moviment funcional per viure més lliures. M’entusiasma compartir coneixements de salut basats en la saviesa i el poder d’adaptació del cos humà, sempre avalats per la ciència. Em sembla de vital importància recuperar les nostres capacitats bàsiques per despertar aquestes habilitats perdudes i poder gaudir d’una vida plena”.