Publicat el 14 de desembre de 2023

Comparteix a:

Curs de cinètica respiratòria per a cantants i instrumentistes de vent

Instruments De Vent 1

La respiració és una eina fonamental per als musics de vent i cantants.

El treball de cinètica respiratòria consisteix a experimentar tots aquells moviments corporals implicats en el gest respiratori, treballant la coordinació entre l’eix corporal, la caixa toràcica, els abdominals, el diafragma, el sòl pelvià i les pressions que es creen en les diferents parts del cos. És un aspecte rellevant a l´hora de cantar o de tocar un instrument de vent i que, per tant, cal estudiar per analitzar la implicació de la respiració en la postura i trobar la manera d’optimitzar les forces corporals.

És per això que l’ESMUC ha convidat Àngels Massagué, educadora especialitzada en Anatomia per al Moviment®, per impartir aquest curs de cinètica respiratòria als estudiants o professorat de cant i d’instruments de vent

  • 28 de febrer i 6 de març de 2024

  • De 17:00 a 20:00 h

  • ESMUC – Aula 401

  • Curs gratuït. L’accés és lliure amb places limitades. Cal inscripcio prèvia

Què farem al curs de cinètica respiratòria?

En aquest curs treballem de manera pràctica, experimentant els moviments en el propi cos, i alhora teòrica, amb apunts i modelatges d´anatomia per reforçar i fer més comprensible tot el que portem a terme, des de la perspectiva del mètode Anatomia per al Movimiento® creat per Blandine Calais-Germain, autora dels llibres La respiración, El periné femenino i Anatomia de la voz, entre d´altres.

Cal portar roba còmoda i càlida, mitjons de recanvi i llibreta de notes si s’escau.

Imatge 1. Flautista
Imatge 1. Flautista
Imatge 2. La Costella
Imatge 2. La Costella

Professorat

Angels Massague 1

Àngels Massagué

Educadora somàtica. Des de fa 30 anys imparteix formació en Anatomia pel Moviment® sobre temes de cinètica respiratòria, articulacions i sòl pelvià, adoptant el Mètode creat per la fisioterapeuta Blandine Calais-Germain. Va exercir com a professora de treball corporal al Conservatori Victòria dels Àngels de Sant Cugat i a L´Aula Tradicional de dansa de la Generalitat. Actualment compagina les classes regulars del treball corporal “Gest Conscient”® amb les Formacions citades per Professionals.

  • Més informació: