Salvador Mas Conde

  • Biografia

Nascut a Barcelona. Format musicalment a Montserrat, al CSMM de Barcelona, a Salzburg amb Bruno Maderna, a Siena amb Franco Ferrara, i graduat a l’Escola Superior de Música i Art Dramàtic de Viena, amb H. Swarowsky i G. Theuring. Estudis de Filologia Romànica a la UA de Barcelona.

Guardonat per la FEV, pel Ministeri de Cultura Austríac i en el Segon Concurs Internacional Hans Swarowsky de Directors d’Orquestra a Viena.

Ha estat director a l’Òpera de Magúncia, titular de l’Orquestra Ciutat de Barcelona, de l’Orfeó Català, de l’Orquestra Filharmònica del Württemberg (Alemanya), de l’Orquestra Simfònica de Maastricht (Paisos Baixos), de l’Orquestra Simfònica de Düsseldorf (Alemanya) i de l’Orquestra de Cambra d’Israel, a Tel Aviv. Actualment ho és l’Orquestra Ciutat de Granada, amb qui ha actuat recentment a Berlin en el Festival de Potsdam.

Ultra dirigir a Espanya, ha estat invitat també a Alemanya, Àustria, Bèlgica, Canadà, Estats Units, Israel, Japó, Mèxic, Països Baixos, Polònia i periòdicament per les Orquestres de la Ràdio de Berlin, Leipzig, Saarbrücken i dels Països Baixos, així com per la Filharmònica de Munic.

En l’àmbit pedagògic ha tingut al seu càrrec la classe de Direcció d’Orquestra del Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i ha estat director de l’Escola Superior de Música de Catalunya. Actualment és professor de Direcció d’Orquestra a Viena, als Wiener Meisterkurse.

  • Inventari

La donació està formada per 585 discs de vinil. Des de l’any 2007 forma part de les col·leccions de la Biblioteca l’ESMUC. El fons no està catalogat però pot consultar-se l’inventari: