Peter Bacchus (Nova Jersei, 1954-2016)

  • Biografia

Peter John Bacchus neix a Nova Jersei el 19 d’octubre de 1954. Va iniciar-se en l’estudi de flauta sota la influència del jazz i va diplomar-se per la Universitat de Suny Purchase (EUA). Va obtenir també el títol de composició en l’Aspen Festival i en el Conservatoire Americain de Fontainebleau, i va ser becari de música de cambra de la Yale Summer School of Music and Art.

Ha enregistrat diversos àlbums com a intèrpret i compositor de peces de música de cambra, obres orquestrals i corals. Durant molts anys va ser director musical i va donar a conèixer moltes obres de compositors catalans i també estrangers a Catalunya. Els darrers anys també va dirigir diverses corals de gent gran. Morí el 9 de juliol de 2016.

  • Inventari

La donació està formada per un miler d’unitats documentals, formades majoritàriament per programes de mà de concerts, partitures (manuscrites i impreses, editades i no), CD (editats i no editats), cassets i números de revista. El fons forma part de les col·leccions de la Biblioteca l’ESMUC des de l’any 2017. El fons no està catalogat però pot consultar-se l’inventari: