Josep Maria Ainaud de Lasarte

(Barcelona, 13/06/1925-09/08/2012)

  • Biografia

Advocat, historiador i polític. Membre actiu de diverses organitzacions els anys de la postguerra, va col·laborar en la majoria de diaris, revistes, emissions de ràdio i de televisió catalanes, divulgant temes de cultura o de nacionalisme.

Afiliat a Convergència Democràtica de Catalunya, fou diputat al Parlament de Catalunya (1980-84) i regidor per Barcelona (1987-90). El 1994 li fou atorgat el Premi d’Honor Jaume I. És significativa la seva tasca com a polític, però es pot dir que la seva vida i obra s’han centrat en la promoció de la història i de la cultura a Catalunya. Va ser fundador de la Societat Catalana d’Estudis Jurídics, Econòmics i Socials. Va rebre el premi Jaume I per la seva tasca de promoció de la cultura catalana i també el premi Reinals, per Prat de la Riba, home de govern.

  • Inventari

El fons aplega la biblioteca musical d’Ainaud de Lasarte, amb una important representació d’enregistraments de segells discogràfics catalans. La donació està formada principalment per discs de vinil de 33, 45 i 78 rpm, així com 71 monografies, 140 retalls de diaris i revistes, 73 programes de mà de concerts i actes relacionats amb el món de la música, cartells i targetes d’invitació a concerts. Des de l’any 2007 forma part de les col·leccions de la Biblioteca l’ESMUC.

El fons no està catalogat però pot consultar-se l’inventari: